Δήμος Λαγκαδά: Ένας μεγάλος δήμος με όραμα και ψυχή αλλά ελλείψεις σε υποδομές

Ο Δήμος Λαγκαδά είναι ένας από τους μεγαλύτερους δήμους στην Ελλάδα, καθώς με τον Καλλικράτη έγινε συνένωση επτά προϋπαρχόντων δήμων της ευρύτερης περιοχής. Συγκεκριμένα, είναι ο δέκατος μεγαλύτερος σε έκταση δήμος της Ελλάδας. Αποτελείται από επτά Δημοτικές Ενότητες: Λαγκαδά, Ασσήρου, Βερτίσκου, Καλινδοίων, Λαχανά, Κορώνειας, Σοχού, ενώ διοικητικά συνορεύει με τέσσερις δήμους της Π.Ε Θεσσαλονίκης: Θέρμης, Χορτιάτη-Πανοράματος, Βόλβης και Ωραιοκάστρου. Η γεωγραφική έκταση του Δήμου Λαγκαδά είναι 1220.3 τ.χλμ και ο συνολικός πληθυσμός του είναι 41.103 κάτοικοι, σύμφωνα με την απογραφή του 2011.

Όπως τόνισε η δήμαρχος, κα Νίκη Ανδρεάδου, πρόκειται για έναν τεράστιο δήμο που αντιπροσωπεύει το 1/3 του νομού Θεσσαλονίκης, ενώνει την παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης- Καβάλας με την Εγνατία Οδό, συνορεύει με το Κιλκίς, τις Σέρρες και τη Χαλκιδική και διέπεται από την αρχή της ισονομίας, με ίση πρόσβαση για όλους τους πολίτες στις μετακινήσεις, την ώρα, ωστόσο, που τα προβλήματα στις υποδομές παραμένουν.

“Είναι ένας Δήμος που απαιτεί πολλές μετακινήσεις και φυσικά η καθημερινότητα απαιτεί επαφή και με τους συνδημότες μας, καθώς τα προβλήματα είναι παντού και οι λύσεις χρειάζονται να είναι επιτόπου και ισότιμες για όλους. Είναι ένας δήμος με ζωή, καταστήματα εστίασης, καταστήματα για τη νεολαία, έχει γυμνάσιο, έχει δημοτικό. Παρόλα αυτά, οι δομές, οι υποδομές και οι υπηρεσίες έχουν εκλείψει από την περιφέρεια. Ελλιπείς υποδομές έρχονται από το παρελθόν και πάντοτε χρίζουν συντηρήσεων. Για ένα θέμα που πρόσφατα μάλιστα τέθηκε με την ξηρασία και την ανομβρία που έχουμε, είναι το φαινόμενο της πτώσης της στάθμης της λίμνης του Αγίου Βασιλείου”, ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Ανδρεάδου, προσθέτοντας ότι, παρόλα αυτά, στον τόπο υπάρχει το ανθρώπινο, το έμψυχο υλικό που είναι ζωντανό, παραγωγικό, δημιουργικό και αγαπάει τον τόπο του”.

Σε ό,τι αφορά το πώς συνδυάζεται η ιδιότητα της γιατρού με αυτήν της δημάρχου, η κα Ανδρεάδου είπε ότι ” η επιστήμη προηγήθηκε στη ζωή της και ότι μπορεί ως αντικείμενο να ακούγεται πολύ διαφορετικό, αλλά η διάθεση για προσφορά, η διάθεση και ο επαγγελματισμός ενός γιατρού, οι υποχρεώσεις του λειτουργήματός του και η προσφορά βοήθειας σε επίπεδο υγείας, δεν είναι μακριά από την ιδιότητα του δημάρχου που προσπαθεί να δώσει λύσεις στην καθημερινότητα της κοινωνίας.”

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος