Δημήτρης Σπυράκος στο Πρώτο: Χρειάζεται ρυθμιστικό και κοινωνικό πλαίσιο για τους servicers (audio)

«H μεταβίβαση των κόκκινων δανείων στα funds και τους servicers έχει δημιουργήσει μια προβληματική κατάσταση διότι οι φορείς αυτοί δεν υπόκεινται στο πλαίσιο κανόνων και κοινωνικής ευθύνης των τραπεζών», ανέφερε ο Δημήτρης Σπυράκος, τομεάρχης ιδιωτικού χρέους του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Καθαροί Λογαριασμοί» με τον Γιώργο Παπαγεωργίου και τον Δημήτρη Κοντογιάννη.

Ο κ. Σπυράκος ανέφερε ότι τα προηγούμενα χρόνια που τα κόκκινα δάνεια ήταν στις τράπεζες, θα μπορούσαν να είχαν γίνει πολύ περισσότερα για την διαχείρισή τους, που δεν έγιναν, αλλά τώρα χρειάζονται νομοθετικές παρεμβάσεις για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα. Οι ρυθμίσεις που προτείνονται στους δανειολήπτες εξαρτώνται από την πολιτική του κάθε fund που έχει αγοράσει το δάνειο, είπε ο κ. Σπυράκος και εξήγησε: Υπάρχουν κάποια fund που ενδιαφέρονται να ρευστοποιήσουν τα ακίνητα για να πάρουν τα χρήματά τους το ταχύτερο δυνατόν και κάποια άλλα που ακολουθούν πολιτική μακροχρόνιων ρυθμίσεων, είπε ο κ. Σπυράκος.

Στην εκπομπή μίλησε και η κυρία Παναγιώτα Καλαποθαράκου, πρόεδρος της οργάνωσης προστασίας καταναλωτών ΕΚΠΟΙΖΩ, η οποία ανέφερε ότι η πλατφόρμα ρύθμισης του εξωδικαστικού διακανονισμού δεν αποδίδει, διότι οι τράπεζες και οι servicers δεν ανταποκρίνονται και δεν κάνουν προτάσεις ρύθμισης και αναδιάρθρωσης. Είπε χαρακτηριστικά ότι είτε δεν απαντούν καθόλου, είτε κάνουν μη ρεαλιστικές προτάσεις, στις οποίες οι δανειολήπτες δεν μπορούν να ανταποκριθούν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος