Δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου στο Πρώτο: Αναμένουμε με αγωνία τι θα γίνει από την Πέμπτη με τα καιρικά φαινόμενα (audio)

Οι ζημιές που έφερε η κακοκαιρία «Αθηνά» στο Πήλιο είναι πολλές και εντοπίζονται σε τρία χωριά, σε Μακρυρράχη, Ζαγορά και Ανήλιο, ενώ «έχει χαρτογραφηθεί όλη η περιοχή σαν κατολισθησόμενη», τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Στο Πρώτο Αλλιώς» με την Μαρία Γεωργίου, ο δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου, Παναγιώτης Κουτσάφτης.

«Στο σημείο που έγινε η κατολίσθηση του λόφου, υπέστησαν ζημιές τα σπίτια». Είχε προηγηθεί μια αντίστοιχη ζημιά το 2018 στην ίδια περιοχή και οι αρμόδιες αρχές θα πρέπει να εξετάσουν πώς θα επικαιροποιηθούν τα δεδομένα. «Το θετικό είναι ό,τι τα έργα που έγιναν μετά το 2018, έχουν αντιδράσει καλά σε αυτή την κακοκαιρία. Όμως τα νέα έργα γίνονται με πιο αργούς ρυθμούς, με άλλη τεχνολογία και μεγάλο κόστος. Περιμένουμε καινούριες εργολαβίες να αναλάβουν τις νέες ζημιές. Ωστόσο, το μεγάλο ζήτημα που αντιμετωπίζει ο δήμος, είναι η συγκομιδή», είπε ο κ. Τσαπουρνιώτης.

«Το 30% της παραγωγής των μήλων είναι αμάζευτα, όπως και το 100% των κάστανων που έχουν υποστεί πολύ μεγάλη ζημιά. Η μεγάλη ζημιά έγινε στην αγροτική οδοποιία, στα δίκτυα της ύδρευσης, γιατί έχουμε πηγές στα ρέματα και εκεί παρασύρονται οι εγκαταστάσεις από τους μεγάλους όγκους νερού. Και έχουμε μεγάλη αγωνία, τι θα γίνει στην επόμενη κακοκαιρία από την Πέμπτη» Πάντως, τα σχολεία λειτουργούν κανονικά, σημείωσε με τις προσπάθειες της Πυροσβεστικής, την συνδρομή της Περιφερειακής αρχής και την βοήθεια των πολιτών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος