Δήμαρχος Θεσσαλονίκης: Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι λόγω πανδημίας

Στη διάρκεια της αποψινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης ο Κωνσταντίνος Ζέρβας εξέφρασε την ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων.

«Η πανδημία επανακάμπτει. Τα νεότερα είναι δυσάρεστα για τον δήμο Θεσσαλονίκης και τη χώρα. Στον δήμο μας συγκεκριμένα, μέσα σε μία εβδομάδα, τα κρούσματα αυξήθηκαν περίπου 38% και οι νοσηλευόμενοι κατά 18%», είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, απευθύνοντας για μία ακόμη φορά έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν και παράλληλα να τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

«Είναι δεδομένο ότι πρέπει να αποφύγουμε τα οριζόντια μέτρα που πλήττουν την κοινωνία και την οικονομία. ‘Οποια μέτρα εισηγούνται οι ειδικοί και αποφασίζονται πρέπει να είναι στοχευμένα, αποδοτικά και να τηρούνται», συμπλήρωσε ο κ.Ζέρβας. Υπογράμμισε ότι οι έλεγχοι το επόμενο διάστημα θα εντατικοποιηθούν και έδωσε τα συγχαρητήρια του στα στελέχη της δημοτικής αστυνομίας Θεσσαλονίκης που από την αρχή της πανδημίας βοηθούν στους ελέγχους για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Επίσης, στη διάρκεια της τοποθέτησής του ο κ.Ζέρβας εξέφρασε τη θλίψη του για τους θανάτους της ποδηλάτισσας Δήμητρας Ιορδανίδου, στην Τούμπα και του 47χρονου διανομέα στην Ανθέων. «Θα πρέπει να δούμε την οδική ασφάλεια και οδηγική συμπεριφορά. Κάνουμε ή δεν κάνουμε ποδηλατοδρόμους; Ασφαλτοστρώνουμε ή όχι; Καλύπτουμε τις τρύπες από τις βροχές ή όχι; Διαγραμμίζουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο; Συνεργαζόμαστε με όλους τους φορείς για ένα πιο έξυπνο σύστημα κυκλοφορίας; Και εμείς αυτό το κάνουμε σε καθημερινή βάση».

Ο δήμαρχος, κατέληξε, πως η Θεσσαλονίκη μπορεί να έχει ένα δίκτυο ποδηλατοδρόμων ωστόσο «μέχρι να συμβεί αυτό θα πρέπει όλοι να συνυπάρχουμε στο οδόστρωμα. Αυτό γίνεται σε όλες τις προηγμένες κοινωνίες».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος