Δήμαρχος Ρεθύμνου στο Πρώτο: Σωστή η οδηγία για διπλό έλεγχο με τεστ στον τουρισμό  (audio)

«Με το να έρθει η σωστή αλλά καθυστερημένη οδηγία να ελέγχονται διπλά οι άνθρωποι του τουρισμού, καθώς θα υπάρχει ένας μεγαλύτερος αριθμός ελεγχομένων. Υπάρχει πρόβλημα, είναι εστιασμένο, ξέρουμε πού είναι γι’ αυτό προσπαθούμε με συνεχείς επαφές με τα κέντρα διασκέδασης, την αστυνομία, το υγειονομικό, να εισηγούμαστε το καλύτερο δυνατόν, όταν ερωτώμεθα», ανέφερε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινή Παρέα» με την Κατερίνα Σερέτη, ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης.

Αναφορικά με τα ποσοστά εμβολιασμού στην περιοχή σήμερα, το 40%  έχει εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις και με μία δόση πάνω από το 50% του πληθυσμού του Ρεθύμνου. «Θα θέλαμε να είναι πολύ περισσότερα. Και αυτό έχει να κάνει με τον όλο σχεδιασμό, καθώς τα 3 εμβολιαστικά κέντρα της ενδοχώρας έχουν μόνο το AstraZeneca. Λόγω της γυναίκας που χάθηκε, υπάρχει μια απαξίωση για το συγκεκριμένο εμβόλιο στην περιοχή, παρότι τόσο εγώ και όσο και ο γιος μου έχουμε εμβολιαστεί με αυτό».

Όπως χαρακτηριστικά είπε, «δώσαμε χώρο σε ανθρώπους που δεν είχαν ούτε κύρος ούτε άποψη να είναι πρωταγωνιστές της άρνησης. Εκεί καθυστερήσαμε, έπρεπε να τους είχαμε προλάβει όλους αυτούς».

Ικανοποιητικός ο ρυθμός εμβολιασμού που καταγράφεται πλέον στην περιοχή σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα. «Περίπου 500 εμβολιάζονται ημερησίως, πολύ περισσότεροι από ό,τι παλιότερα, γιατί τώρα στην πόλη υπάρχει η δυνατότητα της επιλογής εμβολίου. Τώρα σημασία έχει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος