Δήμαρχος Πεντέλης στο Πρώτο: Κάηκαν 5.000 στρέμματα δάσους (audio)

Μετά την πύρινη καταστροφή που έπληξε την Πεντέλη και άλλες περιοχές του Λεκανοπεδίου, αποτιμάται η έκταση της ζημιάς αλλά και το τι θα μπορούσε να γίνει καλύτερο ή να αποφευχθεί ώστε να προληφθεί ή να μετριαστεί το εύρος της καταστροφής.

Οπως είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 & 105,8 https://webradio.ert.gr/proto/, την εκπομπή “Απολύτως σχετικό” και στον Ανδρέα Παπασταματίου η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά, η μεγαλύτερη καταστροφή που προκλήθηκε ήταν σε δασική έκταση καθώς οι ζημιές στον οικιστικό ιστό της Καλλιθέας, απειλήθηκε το Παίδων Πεντέλης, καταστράφηκαν δύο σπίτια και τα υπόλοιπα είχαν εξωτερικές καταστροφές. Με έναν πρόχειρο υπολογισμό κάηκαν 5.000 στρέμματα δάσους που είχε καεί, είχε αναδασωθεί και είχε φτάσει να ξαναγίνει πράσινο.

Εκτίμησε ότι θα πρέπει να ξαναδούμε από την αρχή τις αντιπυρικές ζώνες, να δώσουν όλοι περισσότεροι σημασία και να καθαρίζουν τα οικόπεδά τους, ενώ δεν απέκλεισε το να πρόκειται για εμπρησμό, καθώς στο σημείο απ όπου ξεκίνησε η φωτιά δεν γειτνιάζει με ηλεκτροφόρα καλώδια. Κάτι που θα φωτίσει η εισαγγελική έρευνα και η έρευνα της Πυροσβεστικής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος