Δήμαρχος Λάρισας στο Πρώτο: Η Λάρισα είναι “κοκκινισμένη”-Στο 48% οι εμβολιασμένοι-Να βρούμε τι πήγε λάθος (audio)

«Οι συγκεκριμένοι που διαμαρτυρήθηκαν για τους εμβολιασμούς έξω από τους ναούς είναι μια πάρα πολύ μικρή ομάδα που δεν αντιλαμβάνεται ότι είναι άλλο το θεολογικό και άλλο το επιστημονικό ζήτημα. Δεν είναι αυτό το κλίμα της πόλης. Αυτοί είναι 40-50 άνθρωποι που εδώ και καιρό φωνάζουν με αυτόν τον τρόπο, αντιδρώντας με εντελώς αντιεπιστημονικές απόψεις», σχολίασε αναφορικά με τις μικροεντάσεις που σημειώθηκαν κατά την διάρκεια της εμβολιαστικής διαδικασίας στα προαύλια των ναών της Λάρισας, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Στο Πρώτο Αλλιώς» με την Μαρία Γεωργίου και τον Γιώργο Πίκουλα, ο δήμαρχος Λάρισας, Απόστολος Καλογιάννης.

Αυτό που πρέπει να διερευνηθεί και να επανεκτιμηθεί, θα πρέπει να είναι το τι πήγε λάθος επικοινωνιακά, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Καλογιάννης, καθώς η Λάρισα μετράει ένα ποσοστό μόλις 48% εμβολιασμένων πολιτών, βρίσκεται σε μίνι λοκντάουν, είναι κοκκινισμένη και όπως λέει χαρακτηριστικά ο δήμαρχός της, το ζήτημα είναι ότι η εικόνα δεν αλλάζει.

«Πρέπει να ψαχτούμε, πού έγιναν λάθη σε επικοινωνιακό επίπεδο και αν υπάρχουν περιθώρια και ενόψει της σοβαρότερης κατάστασης που θα προκύψει στις ΜΕΘ, αν μπορούμε να αλλάξουμε κάτι. Οι κλασικές ΜΕΘ που έχει η πόλη, είναι γεμάτες. Ήδη το Πανεπιστημιακό, αναπτύσσει άλλες 10 κλίνες, πέρα των 12 που έχει κανονικά. Το γεγονός ότι είναι γεμάτα τα κρεβάτια των ΜΕΘ, σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα  το επόμενο διάστημα και είναι το μήνυμα που πρέπει να στείλουμε προς όλες τις κατευθύνσεις  γιατί  θα χάσουμε ανθρώπους. Και είναι τραγικό να χάνονται άνθρωποι επειδή αρνούνται την επιστήμη. Είναι ακατανόητη η στάση μιας ορισμένης μερίδας ανθρώπων, γι’ αυτό είναι σημαντικό να δούμε τι επικοινωνιακά λάθη έγιναν και τι σύγχυση υπάρχει αυτή».

Ο κ. Καλογιάννης εξέφρασε σοβαρές επιφυλάξεις εάν αυτού του τύπου τα λοκντάουν καταφέρνουν κάτι, δεδομένου ότι στην πόλη όλα εκείνα τα σημεία, στα οποία μαζευόταν ο κόσμος, συνεχίζουν και υπάρχουν μετά την 1 το βράδυ. Από την άλλη, σημείωσε πως ένα γενικευμένο λοκντάουν θα ήταν καταστροφή για την οικονομία.

Πάντως, αναφορικά με την πρωτοβουλία της Μητρόπολης, ο κ. Καλογιάννης, επιβεβαίωσε ότι υπήρξε κόσμος που ανταποκρίθηκε και πως συνολικά «οι φορείς της πόλης, η Μητρόπολη, η Υγειονομική Περιφέρεια, η περιφέρεια της Θεσσαλίας και ο Δήμος, δίνουμε μάχη με κοινές ανακοινώσεις, να πετύχουμε ακόμα και έναν, δύο, πέντε εμβολιασμούς».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος