Δήμαρχος Αλίμου στο Πρώτο : Μουσική ως τις 11 το βράδυ στα κέντρα διασκέδασης αν δεν χαμηλώσουν την ένταση (audio)

Κάθε προηγούμενο έχει ξεπεράσει η ηχορύπανση φέτος με το άνοιγμα των καταστημάτων διασκέδασης στην παραλιακή, τουλάχιστον στην περιοχή του Αλίμου, όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης, σε σημείο η Δημοτική Αρχή να αποφασίσει να ανακαλέσει τις άδειες παράτασης της χρήσης μουσικής και να σταματά στις 11 το βράδυ, όπως ορίζει ο νόμος.

Όπως είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 & 105,8 https://webradio.ert.gr/proto/, την εκπομπή “Απολύτως Σχετικό” και τον Ανδρέα Παπασταματίου, έφτασε η μουσική να κλείνει στις 6 και 7 το πρωί και ο ήχος δεν ταξίδευε μέχρι τα απέναντι σπίτια στα 100 μέτρα από την παραλιακή, αλλά και ως το Άνω Καλαμάκι, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να αναγκάζονται να κλείνουν τα παράθυρα που όμως τραντάζονταν από τον ήχο. Έχουμε μια σειρά από κοινωνικές λειτουργίες όπως ύπνος, εργασία, διάβασμα που διαταράσσονταν και δεν μπορεί να γίνει ανεκτό να χαλάσει κάποιος την ακοή του για να διασκεδάσει ο άλλος.
Ενδεικτικό της κατάστασης είναι πως λειτουργεί καντίνα με σχετική άδεια για 20 τετραγωνικά, που έφτασε να λειτουργεί με 150 τετραγωνικά και να φέρνει τράπερ ή άλλη με ξύλινη εξέδρα στην παραλία που φέρνει τραγουδιστή και έχει στραμμένα τα ηχεία στην πόλη.
Είναι συνολικά 12 μαγαζιά που το ένα ανταγωνίζεται το άλλο και όλη αυτή την κακόηχη μίξη να πρέπει να την υποστεί η τοπική κοινωνία.
Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί πιθανότατα αύριο σε συνάντηση της Δημοτικής Αρχής με τους επιχειρηματίες, αλλά και την Τρίτη όπου θα τεθεί το ζήτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Περιμένω, είπε ο Δήμαρχος, να ανταποκριθούν όπως είχαν δεσμευτεί ότι θα κάνουν στην πρώτη συνάντηση πριν ανοίξουν οι επιχειρήσεις και πως ζητούμενο δεν είναι να ανοίξουμε “πόλεμο” αλλά να συνυπάρξουμε.

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος