Δικηγόρος οικογένειας Ζακ Κωστόπουλου στο Πρώτο: Απροθυμία των αρχών από την πρώτη στιγμή για πραγματική διερεύνηση – Πρέπει να εξηγηθεί το τόσο μίσος (audio)

«Επικράτησε βαθιά συγκίνηση και βαθύς αποτροπιασμός για το έγκλημα», τόνισε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Τι μας ξημερώνει» με τη Νεφέλη Λυγερού, η δικηγόρος της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου, Άννυ Παπαρούσου, μεταφέροντας το κλίμα που επικράτησε στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, κατά την πρώτη ημέρα της πολύκροτης δίκης.

«Η μητέρα, ο πατέρας και ο αδερφός του Ζακ, εξέθεσαν τον πόνο τους για τον βάρβαρο και άδικο χαμό του δικού τους ανθρώπου, καθώς και τον θυμό τους που αυτοί οι άνθρωποι (οι κατηγορούμενοι) είναι ακόμη χωρίς ποινική μεταχείριση. Η δίκη άργησε 3 χρόνια, και από την αρχή διαπιστώσαμε πως επικρατεί μια απροθυμία, μια ολιγωρία στην εξέλιξη και στην πραγματική διερεύνηση της διαδικασίας», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με την κ. Παπαρούσου, το διακύβευμα της δίκης είναι να φωτιστούν όλες οι πλευρές, να φωτιστεί και όλη αυτή η δυσκολία στη διαχείριση της υπόθεσης. Κυρίως το δικαστήριο πρέπει να εξηγήσει «γιατί τόσο μίσος» όπως διερωτήθηκε και η μητέρα του Ζακ, και να αποδώσει ουσιαστική Δικαιοσύνη.

Υπενθυμίζουμε ότι ο θάνατος του 33χρονου ακτιβιστή είχε συνταράξει μεγάλο μέρος της κοινωνίας λόγω της βιαιότητας του και της αποτύπωσης του σε βίντεο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος