Δίκη Α. Καμπανού- Κατάθεση 21χρονου φίλου Άλκη: “Ήταν όλοι ψυχροί σαν δολοφόνοι- Ήρθαν για να σκοτώσουν”

Συνεχίζεται σήμερα Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, η δίκη για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού και την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος των δύο φίλων του στην επίθεση με οπαδικά κίνητρα στη Χαριλάου τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου του 2022. Μετά τις συγκλονιστικές καταθέσεις των γονιών του 19χρονου και άλλοι μάρτυρες αναμένεται να ρίξουν φως στην υπόθεση. Σήμερα κατέθεσαν η αδερφή του Μαρία Καμπανού και ο 21χρονος φίλος του Άλκη, θύμα και ο ίδιος της επίθεσης, που, σύμφωνα με τη δικογραφία, προσπάθησε να καλύψει με το σώμα του τον άτυχο νέο, για να αποτρέψει τα θανατηφόρα χτυπήματα.

Συγκλονίζουν τα όσα είπαν ο φίλος και η αδερφή του Άλκη….

“Ήταν όλοι ψυχροί σαν δολοφόνοι. Κανένας δεν έβγαλε λέξη. Ήρθαν να κάνουν αθόρυβα αυτό που είχαν αποφασίσει και να φύγουν. Δεν ήρθαν να κάνουν επεισόδιο με τα χέρια. Είχαν δρεπάνια και μαχαίρια. Ήρθαν να σκοτώσουν. Όλα με σόκαραν. Όλα έγιναν σε δευτερόλεπτα. Πιο πολύ με σόκαρε το δρεπάνι. Ήταν το πρώτο που είδα και πάγωσα. Είδα τον Άλκη κάτω και από πάνω του πάρα πολλά άτομα να τον χτυπούν. Ήταν πεσμένος κάτω και τουλάχιστον δέκα άτομα από πάνω του.” είπε ο 21χρονος.

Στα δικαστήρια βρίσκεται από το πρωί  και ο ισχυρός άντρας της ΠΑΕ Άρης, Θεόδωρος Καρυπίδης.

Στο εδώλιο θα καθίσουν, εν τω μεταξύ, για τέταρτη  ημέρα, οι 12 κατηγορούμενοι. Ορισμένοι εξ αυτών, παραδέχονται τη συμμετοχή τους στην επίθεση και οι 12 όμως, αρνούνται κατηγορηματικά ότι χτύπησαν τον Άλκη. Η ώρα των απολογιών τους φαίνεται πως αργεί, καθώς η λίστα των μαρτύρων κατηγορίας αλλά και υπεράσπισης είναι μακρά.

Την Τρίτη κατέθεσαν οι γονείς του αδικοχαμένου νέου, Αριστείδης και Μελίνα, ενώ η οικογένεια υπέβαλε μέσω του δικηγόρου της Αλέξη Κούγια προφορική μήνυση, ζητώντας να διερευνηθεί κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της διακεκριμένης οπλοκατοχής και να διαβιβαστούν τα πρακτικά της δίκης στην Εισαγγελία.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΤΟΥΡΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος