Δίκη Άλκη Καμπανού-Γονείς 19χρονου: Δύσκολη μέρα….Έχουμε αντοχές…θα το ξεπεράσουμε

Συγκεντρωμένοι έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, αποδοκίμασαν τους 12 κατηγορούμενους για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπάνου που έπεσε νεκρός από τυφλό οπαδικό χτύπημα, πριν από έναν χρόνο. Η είσοδός τους στο δικαστικό μέγαρο έγινε λίγο μετά τις 9 το πρωί, από την πλαϊνή είσοδο, για λόγους ασφαλείας.
Λίγη ώρα μετά και, αφού ξεκίνησε η δίκη, στα σκαλιά του δικαστικού μεγάρου σημειώθηκε επεισόδιο μεταξύ συγκεντρωμένων, το οποίο δεν πήρε μεγαλύτερη έκταση μετά την παρέμβαση της αστυνομίας.

Με τον ένα χρόνο του πένθους για τον χαμό του παιδιού τους να τους βαραίνει, οι γονείς του Άλκη βρέθηκαν και πάλι στη δικαστική αίθουσα -που ήταν ασφυκτικά γεμάτη- πρόσωπο με πρόσωπο με τους 12 κατηγορούμενους. Πίσω από τους γονείς, κάθονταν οι φίλοι του Άλκη που ήταν μαζί του το βράδυ της επίθεσης.

Στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, θα εκτυλιχθούν, μέσα από καταθέσεις μαρτύρων, και εκατοντάδες έγγραφα που αφορούν και βιντεοληπτικό υλικό, τα όσα συνέβησαν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την επίθεση. Μετά την κλήρωση των ενόρκων που πήραν τη θέση τους δίπλα στη δικαστική έδρα και δύο αναπληρωματικών, έγινε η ανάγνωση του κατηγορητηρίου από την Εισαγγελέα και οι πρώτες τοποθετήσεις κατηγορουμένων, στις οποίες όλοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες.

Οι 12 νεαροί που κάθονται στο εδώλιο βαρύνονται με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με δόλο τετελεσμένη και σε απόπειρα, επίθεσης και κατοχής αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, καθώς και παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΙΑ ΧΡΙΣΤΑΡΑ, ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΤΟΥΡΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος