Δίκη Άλκη Καμπανού: Διεκόπη για τις 23 Ιανουαρίου- Συγκέντρωση συμπαράστασης στις οικογένειες των θυμάτων (video)

Η δίκη για την στυγερή δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό άλλων νέων ξεκίνησε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης. Η διαδικασία διεκόπη ύστερα από σχετικά αιτήματα πέντε εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, που είχαν υποχρεώσεις στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων και θα συνεχιστεί τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου. Η πρόεδρος ανακοίνωσε άλλες 23 δικασίμους, μέχρι τον Μάρτιο.

Νωρίτερα έγινε η διαδικασία νομιμοποίησης των δικηγόρων και εκφωνήθηκε ο κατάλογος των 26 μαρτύρων του κατηγορητηρίου. Η αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ήταν ασφυκτικά γεμάτη, καθώς, πέρα από τους 12 κατηγορούμενους είναι και οι 20 υπερασπιστές τους, 26 είναι οι μάρτυρες του κατηγορητηρίου και άλλοι τόσοι αυτοί που θα προταθούν από την πλευρά της υπεράσπισης. Τα αναγνωστέα έγγραφα στη δίκη είναι 180, τα 140 από αυτά αφορούν σε βιντεοληπτικό υλικό, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται να έχει η κατάθεση της ιατροδικαστού.

Συγκέντρωση συμπαράστασης στις οικογένειες των θυμάτων πραγματοποίησαν οπαδοί του Άρη νωρίτερα έξω από τα δικαστήρια, φωνάζοντας συνθήματα στη μνήμη του 19χρονου. Ισχυρή αλλά διακριτική ήταν η παρουσία αστυνομικών εντός και εκτός των δικαστηρίων.

Καταβεβλημένοι αλλά με περίσσεια αξιοπρέπεια, μπήκαν στη δικαστική αίθουσα οι γονείς του 19χρονου. Την ώρα που οι κατηγορούμενοι οδηγούνταν στο εδώλιο, η μητέρα του Άλκη τους κοίταξε επίμονα και έδειξε με το χέρι της τους δύο από αυτούς, χωρίς να πει τίποτα.

Οι γονείς του ‘Αλκη αποχώρησαν από την αίθουσα μετά τη διακοπή της διαδικασίας και οι οπαδοί του Άρη τους χειροκρότησαν. Για λίγο δημιουργήθηκε ένταση έξω από το δικαστικό Μέγαρο, καθώς  οπαδοί στάθηκαν στη μέση της 26ης Οκτωβρίου και φώναζαν συνθήματα, όμως, αυτήν την ώρα, τα πνεύματα έχουν ηρεμήσει και οι παρευρισκόμενοι  έφυγαν την ώρα που αποχώρησαν οι 12 για το Μεταγωγών.

Ο συνήγορος της πολιτικής αγωγής, Αλέξης Κούγιας εξερχόμενος από το Δικαστικό Μέγαρο αναφέρθηκε στη διακοπή της δίκης και στο αίτημά του να γίνει στην Αθήνα, εξηγώντας τους λόγους της επιμονής του ώστε να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όλοι οι κατηγορούμενοι χτύπησαν τον 19χρονο Άλκη ο οποίος είχε πέσει στο πεζοδρόμιο και τους εκλιπαρούσε να σταματήσουν, λέγοντας «μη με χτυπάτε άλλο» και «βοήθεια, δεν μπορώ, πονάω». Ο 19χρονος πέθανε πριν την έλευση του ΕΚΑΒ και η νεκροτομή έδειξε ότι ο θάνατος του επήλθε από πολλαπλές κακώσεις στα κάτω άκρα σε συνδυασμό με κρανιο-εγκεφαλικές κακώσεις.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΤΟΥΡΗΣ, ΛΙΑ ΧΡΙΣΤΑΡΑ

Διαβάστε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος