Οι λόγοι «θρησκευτικής ουδετερότητας» μιας επιχείρησης δικαιολογούν την απαγόρευση της μαντίλας στο χώρο εργασίας κρίνει η γενική εισαγγελέας Ζουλιάν Κόκοτ του Ευρωπαικού δικαστηρίου.
“Η απαγόρευση της μαντίλας εντός της επιχείρησης μπορεί να δικαιολογηθεί, εάν η απαγόρευση στηρίζεται σε γενικό κανόνα της επιχείρησης ο οποίος δεν επιτρέπει εμφανή πολιτικά, φιλοσοφικά και θρησκευτικά σύμβολα στον χώρο εργασίας”, εκτιμά η Εισαγγελέας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου κρίνοντας επίσης ότι η απαγόρευση μπορεί επίσης να δικαιολογηθεί “προκειμένου να εφαρμοσθεί η θεμιτή πολιτική θρησκευτικής ουδετερότητας και ουδετερότητας ως προς τις πεποιθήσεις την οποία επιδιώκει ο εργοδότης”.
Η υπόθεση έφθασε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επειδή μια γυναίκα η οποία εργαζόταν ως υπάλληλος υποδοχής στη βελγική εταιρία G4S Secure Solutions που παρέχει υπηρεσίες φύλαξης και ασφάλειας, αλλά και υπηρεσίες υποδοχής, μετά από τρία έτη απασχόλησης στην επιχείρηση, επέμεινε να της επιτραπεί εις το εξής να εργάζεται με μαντίλα. Εν τέλει απολύθηκε, διότι στην G4S απαγορεύεται οι εργαζόμενοι να φέρουν εμφανή θρησκευτικά, πολιτικά και φιλοσοφικά σύμβολα.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος