Δικαστήρια Θεσσαλονίκης: Ρομά καίνε χαρτονομίσματα και ζητούν την προφυλάκιση του αστυνομικού

Απολογήθηκε στον πρώτο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, ο 34χρονος αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά και, από στιγμή σε στιγμή, αναμένεται η απόφαση.

Έξω από τα δικαστήρια έχουν συγκεντρωθεί Ρομά από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι ζητούν την προφυλάκιση του αστυνομικού, ο οποίος έφτασε στα δικαστήρια υπό άκρα μυστικότητα, και απαιτούν δικαιοσύνη, ενώ καίνε χαρτονομίσματα. Το σύνθημα που κυριαρχεί είναι : “Δεν ήταν η βενζίνη, δεν ήταν τα λεφτά, ο μπάτσος πυροβόλησε γιατί ήτανε Ρομά”. Κάποιοι από αυτούς κρατούν φωτογραφίες του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη, ο οποίος συνεχίζει να δίνει τη δική του μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, στην εντατική του Ιπποκράτειου νοσοκομείου.

   Σύμφωνα με τον δικηγόρο του αστυνομικού, Αλέξη Κούγια, ο πελάτης του πυροβόλησε υπό συνθήκες νόμιμης άμυνας. «Ο εντολέας μου δεν έχει μετανιώσει για κάτι, δεν έκανε κάτι εκ προθέσεως», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τους ισχυρισμούς αυτούς αντικρούει η οικογένεια του 16χρονου, δια του συνηγόρου της, κάνοντας λόγο για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΡΟΓΛΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος