Διευθυντής Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας ΕΡΤ στο Πρώτο: Στο Ηρώδειο νοιώθεις ότι η Τέχνη εκπληρώνει το σκοπό της (audio)

«Έχουμε μια εορταστική συναυλία στο Ηρώδειο, για την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, πολύ ιδιαίτερη συναυλία για όλους εμάς στα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ, με την υπέροχη Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα. Έχουμε έναν εκλεκτό προσκεκλημένο, είναι ο σολίστ της αποψινής συναυλίας, ο βιολονίστας Guy Braunstein, ο οποίος ήταν για 13 χρόνια το πρώτο βιολί της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Βερολίνου», τόνισε ο διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ, Μιχάλης Οικονόμου, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Έχουμε και λέμε» με τον Γιώργο Πίκουλα.

«Το Ηρώδειο είναι καταλύτης, τη στιγμή που σβήνουν τα φώτα και φωτίζονται πίσω οι καμάρες, το μνημείο. Νοιώθεις εκείνη τη στιγμή ότι η Τέχνη εκπληρώνει το σκοπό της», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, «η κλασική μουσική δεν ενδείκνυται να παίζεται σε ανοιχτούς χώρους, είναι γραμμένη για να παίζεται σε κλειστούς χώρους, αλλά είναι κάποιοι χώροι όπως η Επίδαυρος και το Ηρώδειο που δεν χάνει όσο χάνει σε άλλους ανοιχτούς χώρους». «Εννοείται ότι ποτέ δεν προσθέτεις μικρόφωνα σε αυτούς τους χώρους. Το Ηρώδειο χωράει 5.000 άνθρωποι και ξέρεις ότι στην τελευταία κερκίδα θα ακούνε πολύ καθαρά χωρίς καμία ενίσχυση, ένα βιολί σόλο», επισήμανε.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι στη συναυλία θα παραβρεθούν πάνω από 4.500 άνθρωποι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος