Διευκρινίσεις για την απόφαση στην υπόθεση Λιγνάδη

Διευκρινίζεται ότι σε προγενέστερο δημοσίευμά του το ertnews.gr είχε εκ παραδρομής αναφέρει ότι ο συνήγορος του κ. Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας είχε δηλώσει πως η αποφυλάκιση του πελάτη του βασίστηκε στον νόμο Παρασκευόπουλου. Η αναφορά αυτή ήταν ανακριβής. Συγκεκριμένα ο κ. Κούγιας είχε αναφέρει: «Ο κύριος Λιγνάδης καταδικάστηκε με ψήφους τέσσερις έναντι τριών αθωωτικών για μία πράξη που τελέστηκε τον Μάρτιο του 2015, δηλαδή πριν επτά ολόκληρα χρόνια, χωρίς επί επτά χρόνια, ζώντας ελεύθερος, να έχει διαπράξει έστω και τροχαία παράβαση και έχοντας επί σχεδόν πενήντα έτη, λευκό ποινικό μητρώο.

Επομένως, σύμφωνα με το νόμο που έφερε προς ψήφιση στη Βουλή, ο ασκηθείς μαζί μου ως δικηγόρος, πρώην συνεργάτης του γραφείου μου, τότε υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, τον οποίο παμψηφεί ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και ήταν έναν από τα σωστότερα και αρτιότερα νομοθετήματα μετά το τέλος του εμφυλίου πολέμου, το Δικαστήριο έπρεπε υποχρεωτικά να αφήσει ελεύθερο τον κύριο κατηγορούμενο, διότι διαφορετικά θα παραβίαζε με ακραίο τρόπο το νόμο και τα δικαιώματα του κατηγορουμένου».

 Ως εκ τούτου διευκρινίζουμε ότι η αναφορά που έγινε και η σύνδεση του εν λόγω θέματος με το πρόσωπο του κ. Νίκου Παρασκευόπουλου ήταν ανακριβής, εκφράζοντας τη συγγνώμη μας προς τον κ. Παρασκευόπουλο. Το εν λόγω δημοσίευμα έχει αποσυρθεί από την ιστοσελίδα ertnews.gr.
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος