Διεθνούς φήμης καλλιτέχνης ιδρύει κέντρο εκπαίδευσης και τέχνης σε χωριό της Γκάνα

Σε ένα χωριό της Βόρειας Γκάνα από όπου κατάγεται, ο διεθνούς φήμης καλλιτέχνης Ιμπραήμ Μαχάμα, ίδρυσε το Red Clay Studio, έναν χώρο εκπαίδευσης και τέχνης ανοικτό σε όλο τον κόσμο, ανεξαρτήτως τάξης και οικονομικής δυνατότητας.

Δέχεται μαθητές και ενήλικες προσφέροντας διαλέξεις γύρω από την αεροναυπηγική ενώ στους εξωτερικούς χώρους φιλοξενεί μία μικρή έκθεση παλιών αεροσκαφών, επισκέψιμα για το κοινό.

Θεωρεί ότι μέσω της παιδείας και της τέχνης μπορεί να επηρεαστεί ο τρόπος σκέψης των παιδιών της τοπικής κοινότητας και ως εκ τούτου οι ζωές τους αλλά και το μέλλον της κοινωνίας.

Το εγχείρημα στηρίζεται οικονομικά από τα έργα του καλλιτέχνη που παράγονται με τη συνδρομή ντόπιων εργαζομένων και πωλούνται σε υψηλά ποσά λόγω της φήμης που απέκτησε ο Μαχάμα με τις χαρακτηριστικές επιλογές υλικών στα έργα του, ανακυκλώνοντας άχρηστα αντικείμενα και μετατρέποντάς τα σε μεγάλων διαστάσεων έργα σύγχρονης τέχνης.

Ως μέρος της συνεισφοράς του στην ανάπτυξη της Αφρικής μέσω της τέχνης, ο Μαχάμα ονομάστηκε ο 73ος Αφρικανός με τη μεγαλύτερη επιρροή από το theafricareport.com στη λίστα των 100 Αφρικανών με τη μεγαλύτερη επιρροή το έτος 2019-2020.

Στο παρακάτω video ξεναγούμαστε στον χώρο αλλά και στις ιδέες που συνιστούν το Red Clay Studio.

πηγή: reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος