Διεθνής Ημέρα Μουσείων: Η δύναμη των μουσείων ως φορείς κοινωνικών αλλαγών

Ως Διεθνής Ημέρα Μουσείων έχει καθιερωθεί η 18η του Μάη.
Το μήνυμα αυτής της επετείου είναι να γίνουν τα μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών “με σκοπό την ενίσχυση της μόρφωσης, την προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης, την ειρήνη και τη συνεργασία μεταξύ των λαών”, σύμφωνα με την αναπληρώτρια διευθύντρια MOMus, Συραγώ Τσιάρα.

Το MOMus είναι τιμώμενος φορέας για το 2022, από το Ελληνικό Τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων ICOM, ως μία κίνηση αναγνώρισης του έργου όλων των μουσείων/τμημάτων που απαρτίζουν τον μεγαλύτερο μουσειακό οργανισμό στην χώρα από το 2018, έτος ίδρυσής του, αποτυπώνοντας το φετινό θέμα που είναι «Η δύναμη των μουσείων».

Με την επιλογή του θέματος αυτού το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) επιθυμεί να αναδείξει τη δύναμη που έχουν τα μουσεία ως φορείς κοινωνικών αλλαγών και βιώσιμης ανάπτυξης.

Τα μουσεία μεταμορφώνουν τον κόσμο. Παρουσιάζοντας το παρελθόν, ανοίγουν νέους ορίζοντες και διαμορφώνουν νέες καινοτόμες ιδέες, με σκοπό την οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος.

Ο φετινός εορτασμός θα επικεντρωθεί στη δυναμική συμβολή των μουσείων σε τρία επίκαιρα ζητήματα: τη βιωσιμότητα, την καινοτομία, καθώς και την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής μέσω της εκπαίδευσης. Η είσοδος σήμερα σε όλα τα μουσεία είναι ελεύθερη.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος