Διεθνής ημέρα για τις γυναίκες και τα κορίτσια στην επιστήμη

Η Αφροαμερικανή Τιέρα Φλέτσερ αγαπούσε ήδη από την ηλικία των 6 ετών να κάνει μαθηματικές πράξεις. Ήθελε μάλιστα να κατασκευάσει τον δικό της πύραυλο σε ροζ χρώμα.

Κάπως έτσι ανακάλυψε την αγάπη της για τα μαθηματικά. Μπορεί η Τιέρα Φλέτσερ να μην κατασκεύασε ένα ροζ πύραυλο όπως ήταν το όνειρό της, έγινε όμως μια γυναίκα μηχανικός του διαστήματος που αυτή τη στιγμή συνεργάζεται με τη NASA σε ένα έργο ζωής.

Θα αποτελέσει μέρος του σχεδιασμού ενός πυραύλου που θα εκτοξεύσει την ανθρωπότητα στον πλανήτη Άρη. Βάσει των σημερινών δεδομένων, η πρώτη εκτόξευση θα γίνει τον Απρίλιο του 2022.

«Ο κόσμος χρειάζεται την επιστήμη και η επιστήμη τις γυναίκες» λέει ο ΟΗΕ ανήμερα της Διεθνούς Ημέρας Γυναικών και Κοριτσιών στην Επιστήμη που τιμάται κάθε χρόνο στις 11 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με μελέτη του ΟΗΕ, οι γυναίκες στην επιστήμη σήμερα είναι λιγότερες από το 30% των ερευνητών παγκοσμίως. Η έλλειψη γυναικείων προτύπων στις συγκεκριμένες επιστήμες οδηγεί, σύμφωνα με τη μελέτη, σε αυτά τα χαμηλά ποσοστά.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος