Διεθνής διάκριση για το ΤΕΦΑΑ του Δ.Π.Θ.

Μια σχολή πρότυπο ακόμη και για τα παγκόσμια δεδομένα η σχολή φυσικής αγωγής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, κέρδισε την εκτίμηση των φοιτητών και την διεθνή αναγνώριση.

Τον περασμένο Δεκέμβριο αναρτήθηκε στον πίνακα της Σανγκάης (ARWU)  η ειδική κατάταξη με τις κορυφαίες αθλητικές Σχολές και τα Τμήματα αθλητικών σπουδών Πανεπιστημίων παγκοσμίως. Στην θέση 201-300 παγκοσμίως η Ελλάδα κατέλαβε την 3η θέση, με την Σχολή Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΔΠΘ. Τα Πανεπιστήμια αυτής της κατηγορίας βαθμολογήθηκαν με βάση τα κριτήρια: Ερευνητική Παραγωγή, Ποιότητα της Έρευνας και Διεθνής Συνεργασία. Δεν πρόκειται για μια ευκαταφρόνητη δουλειά, αφού απαιτεί σημαντικό ερευνητικό έργο, που έχει δημοσιοποιηθεί.

Η σχολή αποτελεί πρότυπο λειτουργίας, οργάνωσης και αποτελεσματικότητας σημειώνει ο τεταρτοετής φοιτητής ΤΕΦΑΑ, Άγγελος Δολακτσής. Πρόκειται για ένα περιβάλλον ιδανικό για σπουδές, επισημαίνει. «Όταν περάσαμε στην σχολή δεν φανταζόμασταν ότι ήταν τόσο άψογες οι εγκαταστάσεις. Ένα σύγχρονο κολυμβητήριο, πολύ καλός χορτοτάπητας στο γήπεδο ποδοσφαίρου, πολλές αίθουσες, γυμναστήρια, όπου ακόμη και η παραμικρή ζημία αποκαθίσταται άμεσα».

Ένα εκπαιδευτικό στολίδι το ΔΠΘ, έχει κερδίσει επάξια πολλούς τίτλους τα τελευταία χρόνια. Όπως αναφέρει ο Άγγελος, η πανδημία έχει αλλάξει πολλά πράγματα στην καθημερινότητα με τις μάσκες και τις αποστάσεις, αλλά οι φοιτητές του ΤΕΦΑΑ αποδεικνύονται συνεπείς με τις παρακολουθήσεις των μαθημάτων και από νωρίς το πρωί βρίσκονται στις αίθουσες και τους χώρους διδασκαλίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος