Διεθνής διαγωνισμός οίνου και αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης

Ο 22ος Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου και Αποσταγμάτων πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με πολλές συμμετοχές από ελληνικούς παραγωγούς. Μετά από πολλές δοκιμές οι ειδικοί προτείνουν τα καλύτερα ελληνικά κρασιά.

Οι γεύσεις και τα αρώματα κατακλύζουν τον χώρο που φιλοξενεί το ελληνικό κρασί με ιδιαίτερο μεράκι και όρεξη. Έλληνες παραγωγοί συναντιούνται ξανά, έπειτα από τα δυο χρόνια απουσίας εξαιτίας της πανδημίας , για να αναδείξουν με τον καλύτερο τρόπο τα κρασιά τους.

Ο διαγωνισμός με ισχυρή δυναμική στον ελληνικό αλλά και στον διεθνή χώρο απευθύνεται σε άτομα καταρτισμένα, με εξειδικευμένες γνώσεις και απόψεις στον κόσμο του οίνου.

Οι συμμετοχές έχουν σημειώσει αύξηση κατά 15% συγκριτικά με τις προηγούμενες χρονιές, δημιουργώντας αισιοδοξία για την καλύτερη δυνατή ανάδειξη του πιο δυνατού ελληνικού εξαγώγιμου προϊόντος τη χώρας μας, του κρασιού.

Η Heidy Mekinen από την Φινλανδία επισκέφθηκε την Θεσσαλονίκη για την συμμετοχή της στον διαγωνισμό. Με πολυετή εμπειρία στο κρασί τόνισε πως το ελληνικό κρασί αναπτύσσεται ολοένα και παραπάνω. Τα αρώματα της Σαντορίνης φαίνεται να την έχουν ενθουσιάσει.

Διοργανώσεις σαν αυτή υπενθυμίζουν την διάθεση της χώρας μας για συνεχή εξέλιξη . Το κρασί θα μπορούσαμε να πούμε ότι αποτελεί τον συνδετικό κρίκο της διπλωματίας της Ελλάδας με τις χώρες του εξωτερικού.

Οι ειδικοί δοκιμάζουν 60 διαφορετικά κρασιά την ημέρα, αξιολογούν τις πιο καλές ετικέτες και μας τα προτείνουν.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΟΜΙΚΡΟΝ 3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος