Διεθνές Πανεπιστήμιο: Κινητοποιήσεις από τους φοιτητές τριών τμημάτων της Σχολής Μηχανικών

Σε κινητοποιήσεις προχώρησαν οι φοιτητές τριών τμημάτων της Σχολής Μηχανικών του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας έχοντας δίπλα τους καθηγητές τους, μετά την απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου, η οποία προβλέπει τη μεταφορά αυτών των τμημάτων από τη Θεσσαλονίκη, στις Σέρρες.

Πρόκειται για 6.000 φοιτητές οι οποίοι, χωρίς προηγούμενο διάλογο όπως καταγγέλλουν, ενημερώθηκαν για τις αιφνίδιες αλλαγές, κλιμακώνοντας τις διαμαρτυρίες τους και ζητώντας από το υπουργείο Παιδείας να μην υλοποιήσει την απόφαση αυτή.

Σύμφωνα με τη Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου, η απόφαση πάρθηκε στο πλαίσιο του νέου νόμου για τα ΑΕΙ που σχεδιάζεται και περιλαμβάνει συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΤΑΣΟΣ ΠΑΝΤΟΛΕΩΝ, ΕΛΕΝΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΛΕΝΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος