Διέρρευσε η μυστική “Επιχείρηση London Bridge” – Τι θα γίνει όταν πεθάνει η Βασίλισσα

Έγγραφα που διέρρευσαν στον ιστότοπο ειδήσεων POLITICO αποκαλύπτουν βήμα προς βήμα, τι θα συμβεί μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Η βασίλισσα, η οποία έκλεισε τα 95 τον Απρίλιο, είναι υγιής και συνεχίζει να ακολουθεί ένα δραστήριο πρόγραμμα δημόσιων δεσμεύσεων.

Το σχέδιο ονομάζεται, Επιχείρηση London Bridge όπως έγινε γνωστό το 2017, ενώ αντίστοιχα σχέδιο υπήρχε για τον Πρίγκιπα Φίλιππο που απεβίωσε τον περασμένο Απρίλιο.

Σύμφωνα με τα σχέδια, η ημέρα του θανάτου της Αυτού Μεγαλειότητος θα ονομαστεί «D-Day» με κάθε μέρα στη συνέχεια να οδηγεί στην κηδεία της γνωστή ως «D+1», «D+2» κ.λπ.

Αρχικά θα το μάθουν τηλεφωνικά ο πρωθυπουργός, και ανώτερα μέλη της κυβέρνησης ενώ θα ζητηθεί διακριτικότητα.

Το κοινό θα το μάθει για πρώτη φορά όταν δημοσιοποιηθεί “επίσημη ανακοίνωση” από τον βασιλικό οίκο, σύμφωνα με την “Eπιχείρηση London Bridge”.

Την ίδια μέρα, ο νέος Βασιλιάς Κάρολος θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό, και στη συνέχεια θα απευθύνει διάγγελμα στο έθνος στις 6 το απόγευμα.

Η κηδεία της βασίλισσας θα γίνει 10 ημέρες μετά το θάνατο της

Ένα υπόμνημα προειδοποιεί ότι το Λονδίνο θα μπορούσε να “γεμίσει” για πρώτη φορά, πιέζοντας στα άκρα υπηρεσίες όπως τα μέσα μαζικής μεταφοράς, την υγειονομική περίθαλψη, την διαμονή και την αστυνόμευση στα σημεία κυκλοφοριακής αιχμής.

Διέρρευσε η μυστική “Επιχείρηση London Bridge” – Τι θα γίνει όταν πεθάνει η Βασίλισσα
Geoff Pugh/Pool FILE via AP

Απρόσμενες λεπτομέρειες στα σχέδια περιλαμβάνουν την απαγόρευση των «retweets» από τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης των κυβερνητικών υπηρεσιών. Οι σελίδες κοινωνικών δικτύων όλων των τμημάτων θα αλλάξουν την εικόνα του προφίλ τους με μαύρο πανό.

Η ημέρα της κηδείας της βασίλισσας θα είναι «Ημέρα Εθνικού Πένθους», καθιστώντας την ουσιαστικά ημέρα αργίας, αλλά δεν θα καθιερωθεί ως τέτοια. 

Οι παρουσιαστές ειδήσεων θα φορούν μαύρα κοστούμια και ρούχα, ενώ η τηλεοπτική ροή θα ακυρωθεί για τις ειδήσεις του θανάτου.

Οι εμπορικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί σχεδιάζεται να έχουν μπλε φώτα που με την είδηση του θανάτου θα αρχίσουν να αναβοσβήνουν – αυτά θα προειδοποιήσουν τους DJ να παίξουν «μη προσβλητική μουσική», προτού περάσουν σε ειδήσεις, οπότε ο θάνατος της Βασίλισσας θα ανακοινωθεί στα εκατομμύρια ακροατές που ακούν στα αυτοκίνητα τους και στα τρένα σε όλη τη χώρα.

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ αρνήθηκε να σχολιάσει – αλλά πηγή της Μέιλ ανέφερε ότι οι αξιωματούχοι «δεν είναι ευχαριστημένοι».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος