Διαστημικοί ύμνοι για τον ελληνικό τουρισμό (video)

Με διθυράμβους, ο Ρώσος κοσμοναύτης Αντόν Σκαπλέροφ, εξυμνεί την Ελλάδα και τις ομορφιές της από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Στο χαιρετισμό του για την έναρξη του Έτους Τουρισμού Ελλάδας – Ρωσίας, αποκάλυψε μάλιστα ότι στο διάστημα ακούει τραγούδια του Νταλάρα.

Κρατώντας το σήμα του ΕΟΤ που συμπεριέλαβε στην λίστα των προσωπικών αντικειμένων που πήρε μαζί του στην αποστολή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ο Ρώσος Κοσμοναύτης Αντόν Σκάπλεροφ χαιρέτισε από εκεί με τον πιο πρωτότυπο τρόπο το Έτος Τουρισμού Ελλάδας- Ρωσίας.

“Αγαπητοί Φίλοι,
έχω τη χαρά να σας χαιρετώ από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό κατά το Έτος Τουρισμού δύο μεγάλων, ιστορικά συνδεδεμένων χωρών της Ρωσίας και της Ελλάδας.
Πολλοί Ρώσοι κοσμοναύτες συνδέθηκαν στενά με την Ελλάδα.
Ένας από τους σεβαστούς συναδέλφους μας, ο Θεόδωρος Γιουρτσίχιν, έχει ελληνικές ρίζες ενώ τα τελευταία χρόνια αρκετοί κοσμοναύτες μετά τις πτήσεις κάνουν την αποκατάστασή τους σε ελληνικά θέρετρα”.

Ο κοσμοναύτης της Ρωσικής Διαστημικής Υπηρεσίας και διοικητής της 55ης αποστολής στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό Αντόν Σκάπλεροφ έχει λάβει τον ανώτατο τίτλο τιμής του Ήρωα της Ρωσίας και το μήνυμά του αποτελεί τεράστια προβολή και διαφήμιση της χώρας στη Ρωσία.

Ο ίδιος είχε κάνει την αποκατάστασή του στη Χερσόνησο της Κρήτης μετά από προηγούμενη παραμονή του στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό διάρκειας έξι μηνών.

Εκεί μαγεύτηκε από τις ελληνικές ομορφιές.

Θέλησε να πάρει αυτές τις θύμησες και στο διάστημα μαζί με τραγούδια του Γιώργου Νταλάρα, του Έλληνα Ορφέα όπως τον αποκαλεί.

“Είναι αδύνατον να ξεχαστούν οι μέρες που περνάμε στην Ελλάδα Για αυτό πήρα μαζί μου στο Διάστημα το σηματάκι του ΕΟΤ και τα τραγούδια του “Έλληνα Ορφέα”, του Γιώργου Νταλάρα. Γνώρισα το έργο του Γ. Νταλάρα από τον καλό μου φίλο Θανάση Αυγερινό. Από τότε παίρνω πάντα μαζί μου ελληνική μουσική και τα τραγούδια του Γιώργου Νταλάρα”.

Η επίσημη έναρξη του Έτους Τουρισμού Ελλάδας – Ρωσίας 2017-2018, έγινε πριν λίγες μέρες στη Ρωσική Πρωτεύουσα με μία φαντασμαγορική συναυλία του Γιώργου Νταλάρα, στο πλαίσιο της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης της Μόσχας.

Το Έτος Τουρισμού αποτέλεσε πρωτοβουλία της Υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά που συνυπέγραψε με την Ρωσίδα υφυπουργό Πολιτισμού, αρμόδια για τον τουρισμό κα Άλα Μανίλοβα, και περιλαμβάνει μία σειρά δυναμικών δράσεων και προγραμμάτων με στόχο την ενίσχυση των διμερών τουριστικών σχέσεων και τη δυναμική ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος τα επόμενα χρόνια.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ:Δήμητρα Ακριώτου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος