Διαμαρτυρίες του καλλιτεχνικού κόσμου για το νέο προσοντολόγιο

Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες του καλλιτεχνικού κόσμου για το νέο προσοντολόγιο. Οι μουσικοί, ηθοποιοί, χορευτές ζητούν την απόσυρση–  κατάργηση του ΠΔ 85/2022 που υποβαθμίζει τα πτυχία των δραματικών σχολών εξισώνοντάς τα με το απολυτήριο του λυκείου, με την κυβέρνηση πάντως να υποστηρίζει ότι δεν επιφέρει αλλαγές στις επαγγελματικές προοπτικές και δικαιώματα των αποφοίτων των δραματικών σχολών.

Για το θέμα αυτό μίλησε στην εκπομπή “Μέρα με Χρώμα” της ΕΡΤ3 η ηθοποιός και σκηνοθέτης Κάρμεν Ρουγγέρη, που βρίσκεται αυτές τις ημέρες στη Θεσσαλονίκη για την παράσταση “Οδύσσεια” εκφράζοντας την έκπληξη της για τις σχετικές ανακοινώσεις από την πλευρά της κυβέρνησης. Η ίδια αναφέρθηκε στις σπουδές της και την προσωπική της διαδρομή αλλά και τη διαμαρτυρία των ηθοποιών του θιάσου της, εκφράζοντας τη στήριξή της στους νέους ηθοποιούς και τους συναδέλφους της.

Tο θέμα αυτό έχει προκαλέσει αντιδράσεις στους χώρους των καλλιτεχνών και των σπουδαστών των δραματικών σχολών και μάλιστα οι σπουδαστές του Εθνικού Θεάτρου προχώρησαν σε κατάληψη.

Ο Γιώργος Ιούλιος Παπαδόπουλος, Διευθυντής του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης τόνισε ότι το νέο προσοντολόγιο περιέπλεξε ένα ήδη πολύπλοκο θέμα, ενώ αναφέρθηκε σε πολλούς διακεκριμένους και διεθνώς αναγνωρισμένους Θεσσαλονικείς μουσικούς που διαπρέπουν στις μουσικές σκηνές, οι οποίοι ακολούθησαν σπουδές που το νέο προσοντολόγιο τις υποβαθμίζει σε προπτυχιακές.

Η Βερονίκη Τσουγκράνη, Γραμματέας Σωματείου καθηγητών χορού αναφέρθηκε στο τι ισχύει για τους χορευτές και τους καθηγητές χορού και στην προσπάθεια τους για αναγνώριση των πτυχίων τους και στην Ελλάδα και όχι μόνο στο εξωτερικό, καθώς και την ανωτατοποίηση των πτυχίων τους με ένα επιπλέον έτος σπουδών.

Τέλος, η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Δραματικής Τέχνης, Ελισσάβετ Σταυρίδου τόνισε ότι το νέο νομοσχέδιο τους κατατάσσει στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και δεν τους δίνει καμία δυνατότητα αναβάθμισης των σπουδών τους και εξέλιξης ακαδημαϊκής, επαγγελματικής, εργασιακής και μισθολογικής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος