Διαμαρτυρία της Κίνησης Πολιτών ενάντια στην απόσπαση των αρχαιοτήτων του σταθμού Βενιζέλου

Με τον «Εφιάλτη της Περσεφόνης» του Μάνου Χατζιδάκη, σε ποίηση Νίκου Γκάτσου και το «Περιγιάλι» του Μικη Θεοδωράκη, από τον Δημήτρη Ζερβουδάκη και άλλους καλλιτέχνες της πόλης ολοκληρώθηκε μουσικά η διαμαρτυρία στην οποία κάλεσε τους Θεσσαλονικείς η Κίνηση Πολιτών για την Προστασία Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

«Η Θεσσαλονίκη είναι εδώ» σημείωσε νωρίτερα ο κ. Ζερβουδάκης εκπροσωπώντας το Σύλλογο Μουσικών Βορείου Ελλάδος, προσθέτοντας ότι «δε θα μπορούσε να λείψει ο καλλιτεχνικός κόσμος ειδικά αυτήν την ύστατη στιγμή. Μπορούμε να το σταματήσουμε. Η Θεσσαλονίκη δείχνει ότι αφυπνίζεται», δήλωσε.

Διαμαρτυρία της Κίνησης Πολιτών ενάντια στην απόσπαση των αρχαιοτήτων του σταθμού Βενιζέλου

Για «ξήλωμα της ιστορίας» σε μια πόλη με περισσότερα από 2.500 χρόνια ιστορία, μίλησε ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ενώ ο Φωκίων Δεληγιάννης, συντονιστής της εκτελεστικής γραμματείας της Κίνησης, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «δε χωρούν πείσματα ή μικροκομματικές επιδιώξεις για επιλογές καταστροφικών λύσεων». «Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να σταματήσουμε αυτό το έγκλημα», τόνισε με τη σειρά της η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Δέσποινα Κουτσούμπα.

Μέλη της Κίνησης και άλλοι πολίτες συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα του Βενιζέλου και στη συνέχεια σχημάτισαν μια ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από τα δύο σκάμματα στο σταθμό Μέτρο της Βενιζέλου.

«Οι άριστοι μιλούν. Η κυβέρνηση κωφεύει. κ. Πρωθυπουργέ σταματήστε το έγκλημα τώρα», έγραφε ένα μεγάλο πανό, πάνω στο οποίο υπήρχαν και 39 ονόματα Ελλήνων και ξένων διακεκριμένων επιστημόνων και φορέων που πρεσβεύουν την κατά χώρας διατήρηση των αρχαιοτήτων του σταθμού Βενιζέλου, ενώ σε διάφορα πλακάτ υπήρχε σύνθημα «σας βλέπουμε».

Το πρωί αρχαιολόγοι πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στο πλαίσιο της πανελλαδικής 24ωρης απεργίας που προκήρυξε ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι του ίδιου κόμματος και της «Λαϊκής Συσπείρωσης», μέλη της Κίνησης Πολιτών και συλλογικοτήτων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος