Διαμαρτυρία για τη στέγαση νηπιαγωγείου σε kibo- Λύση ανάγκης λέει ο δήμος Θεσσαλονίκης

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν μέλη της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ζητώντας από τη διοίκηση του Δήμου να αλλάξει σχεδιασμό σχετικά με την τοποθέτηση προκατασκευασμέων σχολικών αιθουσών (τύπου kibo) για τη στέγαση νηπιαγωγείου, στον αύλειο χώρο του 90ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Θανάσης Κοκονάς, μετέφερε στην αρμόδια αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Κοσμοπούλου, το αίτημα να στεγαστεί το νηπιαγωγείο «έτσι όπως ήταν από την αρχή προγραμματισμένο σε οικόπεδο πίσω από την “Αλυσίδα”, στην περιοχή της Χαριλάου» και «το θέμα να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο».

Η κ. Κοσμοπούλου δήλωσε πως η τοποθέτηση προκατασκευασμένων αιθουσών στην αυλή του 90ού Δημοτικού -δύο αντί του αρχικού σχεδιασμού για τοποθέτηση πέντε- «είναι μια λύση ανάγκης, μια προσωρινή λύση» και «θα στεγαστούν σε κάθε μία τέτοια αίθουσα 16 παιδιά έως 18 το μέγιστο».

«Η σχολική στέγη στη Θεσσαλονίκη είναι σε τραγική κατάσταση και θα γίνει ακόμη τραγικότερη. Το είδαμε και πέρυσι με το άνοιγμα των σχολείων, με την όξυνση της πανδημίας» δήλωσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης, Σωτήρης Ζαριανόπουλος.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του συλλόγου γονέων του 90ού δημοτικού σχολείου Θεσσαλονίκης κλείνει ζωτικός χώρος της αυλής για να τοποθετηθεί προκάτ εν μέσω πανδημίας COVID -19. “Θα στεγαστούν προνηπιάκια και νηπιάκια 4 και 5 ετών, γιατί εδώ και 3,5 χρόνια ο Δήμος μας δεν κατάφερε να τους φτιάξει ή να τους βρει σταθερή Σχολική Στέγη. Η προηγούμενη δεν κατάφερε να φτιάξει την απαραίτητη σχολική στέγη και η νυν Δημοτική Αρχή δυστυχώς καταστρέφει σχολικές αυλές, τοποθετώντας πρόχειρες κατασκευές, κλείνοντας βιαίως έτσι ζωτικό χώρο άθλησης και υγιούς ανάπτυξης των μικρών παιδιών και δημοτών της. Οι αυλές χρησιμοποιούνται για διάλειμμα αλλά και το απόγευμα ανοίγουν για όλα τα παιδιά της γειτονιάς για άθληση και παιχνίδι” αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

“Κανένας δεν επιθυμεί το παιδί του 4 και 5 χρόνων χειμώνα καλοκαίρι να περνάει ώρες σε πλαστικό/ αλουμινένιο κουτάκι που τρίζει, που ο ήλιος το καίει, που το aircodition το «χτυπάει» και στεγνώνει την ατμόσφαιρα, που θα μεγαλώνει υπό συνθήκες «σεισμόπληκτου» χωρίς να έχει γίνει σεισμός.

Οι γονείς υποστηρίζουν ότι το σχολείο είναι ήδη υπερφορτωμένο με πλεονάζοντα παιδάκια αφού ήδη συστεγάζει παιδάκια δημοτικού και νηπιαγωγείου, κατά παρέκκλιση του νόμου ως προς το κτιριακό του εμβαδόν αλλά και κόντρα στον όποιο κανόνα Υγιεινής και Ασφάλειας εν μέσω COVID – 19. “Και τώρα αντί να αραιώσουν τα συνωστισμένα νήπια και μαθητές, επιλέχθηκε να έρθουν και άλλα, επιπλέον παιδάκια, να συνωστιστούν αφόρητα σε προκάτ, να σμικρύνει η αυλή για όλα αυτά τα παιδιά, να καταστραφούν τα γήπεδά της, να χαθεί κι άλλος ζωτικός χώρος στην πόλη μας”.

Με πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ, https://syllogos90dsthes.wordpress.com/

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος