Διαφορετικό φέτος το πανηγύρι στο Δρέπανο της Κοζάνης

Ένα από τα πρώτα πανηγύρια του καλοκαιριού που προσελκύει εκατοντάδες επισκέπτες διεξάγεται εδώ και χρόνια στο Δρέπανο Κοζάνης το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Φέτος όμως η εικόνα ήταν εντελώς διαφορετική.

Λιγοστοί οι πιστοί με μέτρα αποστάσεις προσέρχονται ευλαβικά στον Ναό της Αγίας Τριάδος.
Η τελευταία ανακοίνωση ελάφρυνσης των μέτρων κατά της πανδημίας, που επέτρεπε τις  εμποροπανηγύρεις στη χώρα,  δεν κατέστησε δυνατή την λειτουργία του, καθώς ο χρόνος για την προετοιμασία του ήταν λιγοστός. Μόνοι τυχεροί της υπόθεσης οι μικροί που μπόρεσαν να χαρούν το λούνα παρκ.

Χωρίς μικροπωλητές, την τσίκνα από τις καντίνες  τους εκατοντάδες επισκέπτες και μόνο με λούνα παρκ, η εμποροπανήγυρης στο Δρέπανο φέτος  δημιούργησε πρωτόγνωρες εικόνες και συναισθήματα… έφερε και οικονομικές απώλειες για την τοπική κοινότητα και τον Δήμο.

Και αν το τριήμερο της αργίας του Αγίου Πνεύματος αποτελεί αφορμή για εξορμήσεις στις κοντινές παραλίες μακριά από τον κλεινόν άστυ και τον κορονοϊό, η εμποροπανήγυρης στο Δρέπανο Κοζάνης που αποτελούσε πάντα σημείο αναφοράς για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Η πανδημία όμως άλλαξε ακόμα και μια παραδοσιακή συνήθεια πολλών ετών.

Ρεπορτάζ Δ. Αμαραντίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος