Διαδραστικοί και ψηφιακοί οι επισκέπτες στο μουσείο Καραθεοδωρή

Ένας ξεχωριστός χώρος στην Κομοτηνή, το μουσείο Καραθεοδωρή, ψηφιοποιείται και θα είναι προσβάσιμο από κάθε ενδιαφερόμενο, όπου και αν βρίσκεται, προκειμένου η επιστημονική γνώση να γίνει κτήμα των νέων ανθρώπων.

Το μουσείο φιλοδοξεί να καταστεί η έδρα της επιστημονικής σκέψης, που θα προσκαλεί την παγκόσμια κοινότητα των νέων ανθρώπων να ασχοληθούν με τις  θετικές επιστήμες. Αυτό το μήνυμα  εκπέμπει ο Αθανάσιος Λιπορδέζης διευθυντής  του μουσείου.

Στο μουσείο που φιλοξενείται στην Τσανάκλειο βιβλιοθήκη τα αρχεία, το επιστημονικό του έργο, προσωπικά αντικείμενα του Καραθεοδωρή, και οικογενειακές φωτογραφίες, ένα θησαυρό, που συλλέχτηκε με μεγάλο κόπο και αρκετό χρήμα για αγορές μέσω δημοπρασιών, από όλα τα μέρη όπου έζησε ο μεγάλος επιστήμονας.

Στόχος του μουσείου σύμφωνα με τον κ. Λιπορδέζη είναι να αποτελέσει ένα διεθνή φάρο γνώσης, και εμπνεύσεως για εκείνους που αναζητούν κίνητρο να βαδίσουν στα βήματα ενός σύγχρονου ευφυούς ανθρώπου των μαθηματικών, διάσημου όπως οι προγενέστεροι του Αρχιμήδης, Πυθαγόρας, Ευκλείδης, την διάνοια του οποίου αναγνώριζε ακόμη και ο Αινστάιν. Έπειτα από είκοσι χρόνια ενασχόλησης με το έργο του Καραθεοδωρή ο κ. Λιπορδέζης δηλώνει πως έχει ανακαλύψει μονάχα «μια σταγόνα» από το έργο του.

Καθώς τα μουσεία δεν είναι πλέον στατικά και ακίνητα, σε αίθουσες σφραγισμένες η ψηφιοποίηση των εκθεμάτων του είναι βήμα στην νέα εποχή της διάχυσης της  γνώσεως. Η διακτύνωση της γνώσεως μέσω της διαδραστικής δυνατότητας που προσφέρεται από την τεχνολογία προσφέρει σε επίδοξους νέους επιστήμονες την δυνατότητα να αναδείξουν τις ικανότητες και να ξεπεράσουν τους δασκάλους τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος