Λονδίνο: Διαδηλώσεις για τη δολοφονία Έβεραρντ

ανταπόκριση από το Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη

Εκατοντάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους του κεντρικού Λονδίνου να διαμαρτυρηθούν για το θάνατο της Sarah Everard, τον χειρισμό της αστυνομίας στην ολονυκτία του Σαββάτου αλλά και το κυβερνητικό νομοσχέδιο για την αστυνόμευση.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Κοινοβουλίου και διέσχισαν τη Γέφυρα του Γουέστμινστερ τη Δευτέρα το βράδυ ενώ μπλόκαραν “αρκετούς δρόμους” και προκάλεσαν διαταραχή της κυκλοφορίας, σύμφωνα με την αστυνομία.

Το συγκεντρωμένο πλήθος διαδήλωσε επίσης εναντίον του νέου νομοσχεδίου για την αστυνόμευση και την ασφάλεια που συζητείται στο Κοινοβούλιο, και το οποίο δίνει στους αξιωματικούς μεγαλύτερο έλεγχο των διαδηλώσεων. Εάν εγκριθεί, το νομοσχέδιο, το οποίο συζητείται αυτήν την εβδομάδα, θα επέτρεπε στην αστυνομία να επιβάλει ώρες έναρξης και τερματισμού στις διαμαρτυρίες και να θέσει όρια θορύβου.

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν και σε δύο επιβλήθηκαν πρόστιμα

Η αστυνομία κατηγορείται ότι άσκησε υπερβάλλοντα ζήλο. για να διαλύσει το πλήθος στην ολονυκτία της Sarah Everard στο Clapham Common.

Ο Wayne Couzens, 48 ετών, που κατηγορείται για την απαγωγή και τη δολοφονία της όταν ήταν εν ενεργεία αστυνομικός αναμένεται να εμφανιστεί μέσω βίντεο στο δικαστήριο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος