ΔΕΘ: “Δώσε Αίμα… Μοιράσου Τη Ζωή”: Ενημερωτική καμπάνια για την εθελοντική αιμοδοσία στο περίπτερο 14

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.) συμμετέχει για πρώτη φορά στην 89η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, με παρουσία στο περίπτερο 14 του Υπουργείου Υγείας, όπου τρέχει ενημερωτική καμπάνια για την εθελοντική αιμοδοσία.

Όπως τόνισε ο κ. Περικλής Κουτής, στόχος είναι η ενίσχυση της εξωστρέφειας και της διαφάνειας του έργου του Ε.ΚΕ.Α., η ενημέρωση του κοινού για τον κρίσιμο ρόλο της αιμοδοσίας και της εθελοντικής προσφοράς, η ανάδειξη της σύνδεσης με την Εθνική Στρατηγική για την Υγεία και την Ασφάλεια του αίματος, καθώς και η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την αξία της τακτικής εθελοντικής αιμοδοσίας.

“Δυστυχώς το αίμα δεν αγοράζεται, δεν είναι κάτι που μπορούμε να παρασκευάσουμε, πρέπει κάποιος να το δώσει, συνεπώς πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία του Έλληνα δίνω αίμα μόνο όταν το χρειάζεται κάποιος”, καθώς είναι καλό να υπάρχει μία σταθερή προσφορά από τους αιμοδότες, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες σε αίμα που είναι τεράστιες, ιδιαίτερα τη θερινή περίοδο για τη σωτηρία ανθρώπων που η ζωή τους εξαρτάται από αυτό.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Ρεπορτάζ: Φρόσω Βάρβαρα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος