«Δεν έχει ξαναπάρει μετάλλιο Ελληνίδα σε αυτό το άθλημα» – Η πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ακροβατικό διάδρομο μιλά στο EΡΤΝews

Σύνοψη
  • Καθημερινά η 19χρονη χρυσή πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ακροβατικό διάδρομο προπονείται τρεις ώρες την ημέρα, έξι φορές την εβδομάδα

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ακροβατικό διάδρομο, Αλεξάνδρα Εφραίμογλου, μίλησε στις «Συνδέσεις» του EΡΤΝews για το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στον ακροβατικό διάδρομο κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Πορτογαλίας.

«Νομίζω δεν έχει ξαναπάρει μετάλλιο Ελληνίδα σε τέτοια διοργάνωση» δήλωσε η 19χρονη αθλήτρια και είχε δίκιο καθώς κανείς Έλληνας αθλητής, άνδρας ή γυναίκα, δεν είχε ποτέ πετύχει κάτι αντίστοιχο μέχρι να το καταφέρει η ίδια.

Μιλώντας στους παρουσιαστές της εκπομπής Χριστίνα Βίδου και Κώστα Παπαχλιμίντζο για την εξαιρετική εμφάνιση που πραγματοποίησε στην Πορτογαλία δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια του προγράμματός της συνολικά έκανε 8 ασκήσεις. Περιγράφοντας το πώς ξεκίνησε την ενασχόλησή της δήλωσε ότι η αρχή έγινε πριν από δέκα χρόνια, σε ηλικία εννιά ετών στον Αστέρα Πεύκης.

«Χρειάζεται πολλή προπόνηση. Είναι δύσκολο για τον εγκέφαλο ένα τέτοιο άθλημα γιατί γυρνάς, κάνεις τούμπες στον αέρα που πολλές φορές μπορεί να είναι πολύ τρομακτικό, ειδικά όταν μαθαίνεις μια καινούρια άσκηση» ανέφερε η Αλεξάνδρα Εφραίμογλου.

Ήμουν πολύ προετοιμασμένη

Αποκαλύπτοντας το μυστικό της επιτυχίας της δήλωσε ότι προπονείται τρεις ώρες την ημέρα, έξι φορές την εβδομάδα. Απαντώντας εάν περίμενε να ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του πόντιουμ η 19χρονη αθλήτρια δήλωσε: «Είχα έρθει σε αυτόν τον αγώνα πολύ προετοιμασμένη, με πολύ όρεξη και τον περίμενα πολύ καιρό. Ήθελα να κάνω δύο πολύ καλά προγράμματα και ήλπιζα για το καλύτερο και το καλύτερο ήρθε».

Όσον αφορά ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας απάντησε ότι είναι η σκληρή προπόνηση και να μπορείς να κοντρολάρεις το άγχος σου την ώρα που χρειάζεται. Και όπως εκμυστηρεύτηκε, στους τελευταίους αγώνες έχει βρει τρόπο να ελέγχει την πίεση και να αποδίδει καλύτερα.

Η 19χρονη πρωταθλήτρια έφτασε στη μεγαλύτερη από όλες τις διεθνείς διακρίσεις της καριέρας της επικρατώντας στον τελικό, που είχε δύο σκέλη: Στο πρώτο σκέλος πήρε την υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ των οκτώ φιναλίστ με 26.300 βαθμούς και στην συνέχεια, στην τελική τετράδα, συγκέντρωσε 26.200 βαθμούς, υπερισχύοντας στην ισοβαθμία με την Πορτογαλίδα Μαριάνα Κασκαλιέιρα, η οποία κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο. Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε η Γαλλίδα Μαέλ Ντουμίτρου-Μαρέν με 24.700 βαθμούς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος