Δεκάδες νεκροί μετά από εξέγερση σε φυλακές της Βραζιλίας

Τουλάχιστον 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια αιματηρής εξέγερσης που ξέσπασε στις φυλακές της πόλης Μανάους που βρίσκεται βαθιά στη ζούγκλα του Αμαζονίου, δήλωσε την Δευτέρα αξιωματούχος των βραζιλιανών δυνάμεων ασφαλείας στο τηλεοπτικό δίκτυο Globo TV.

Ο επικεφαλής της ασφάλειας της Πολιτείας Αμαζόνας Σέρτζιο Φόντες, εξέφρασε στο Globo TV τον φόβο ότι μπορεί να βρεθούν και άλλοι νεκροί καθώς οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για την έκταση της εξέγερσης. Παράλληλα οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι συνεχίζουν την καταμέτρηση για να εξακριβώσουν πόσοι κρατούμενοι κατάφεραν να δραπετεύσουν.

Οι ταραχές ξέσπασαν αργά το βράδυ της Κυριακής και οι αρχές κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την κατάσταση γύρω στις 7 το πρωί της Δευτέρας.

Η σφαγή αυτή είαι το τελευταίο επεισόδιο στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην πανίσχυρη συμμορία διακίνησης ναρκωτικών PCC (“Διοίκηση Πρώτης Πρωτεύουσας”) του Σάο Πάουλο και την τοπική “Βόρεια Οικογένεια” του Μαναούς. Η τελευταία πιστεύεται ότι εξαπολύει επιθέσεις εναντίον κρατουμένων, μελών της PCC κατόπιν εντολής μιας τρίτης συμμορίας, της “Κόκκινης Διοίκησης” (CV) που εδρεύει στο Ρίο ντε Ζανέιρο.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Globo, το βράδυ της Κυριακής κρατούμενοι αντάλλαξαν πυρά με τους αστυνομικοπύς και κράτησαν ομήρους 12 φύλακες και τουλάχιστον 74 συγκρατούμενούς τους. Ορισμένοι από τους ομήρους εκτελέστηκαν ενώ άλλοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Διεθνείς οργανώσεις επικρίνουν δριμύτατα τη Βραζιλία για το σωφρονιστικό σύστημά της, καθώς ο συνωστισμός είναι ο κανόνας στις φυλακές της, στις οποίες ξεσπούν τακτικά φονικές εξεγέρσεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος