Δεκάδες Κουβανοί μετανάστες προσπάθησαν να πάνε στο Μιλάνο μέσω Ζακύνθου

Περισσότεροι από 80 Κουβανοί μετανάστες επιχείρησαν την Τετάρτη να πετάξουν για Μιλάνο, με πτήση από το αεροδρόμιο της Ζακύνθου. Τριάντα από αυτούς έφτασαν στις 17.15 στο αεροδρόμιο του νησιού, προκειμένου να επιβιβαστούν στην πτήση των 18.20 για Μιλάνο.

Μάλιστα προσπάθησαν να ανακατευτούν με τους Ιταλούς τουρίστες που επέστρεφαν στη χώρα τους, έγιναν όμως αντιληπτοί από τους αστυνομικούς που είχαν υπηρεσία στο αεροδρόμιο και συνελήφθησαν. Λίγη ώρα πριν από την πτήση, είχαν φτάσει στο αεροδρόμιο και άλλοι συμπατριώτες τους, περισσότεροι από 50, οι οποίοι επίσης και συνελήφθησαν.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου περιόρισε τους παράτυπους μετανάστες, μεταξύ των οποίων ήταν παιδιά, γυναίκες ανάμεσά του και έγκυες, σε μία αίθουσα του αεροδρομίου μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες.

Οι περισσότεροι Κουβανοί, 65 στον αριθμό, μεταφέρθηκαν τα ξημερώματα σε ξενοδοχείο του Λαγανά, αν και αντέδρασαν έντονα και αρνήθηκαν πεισματικά να φύγουν από το αεροδρόμιο. Τις επόμενες ημέρες θα προωθηθούν σε κέντρα προαναχώρησης σε Κόρινθο και Αττική. Επίσης 19 αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς είχαν σε ισχύ το 25ήμερο μέσα στο οποίο υποχρεούνται να φύγουν από την Ελλάδα και να επιστρέψουν στη χώρα τους, ενώ πιθανολογείται ότι υπάρχουν κι άλλοι συμπατριώτες τους, οι οποίοι ειδοποιήθηκαν και δεν πήγαν στο αεροδρόμιο.

Οι Κουβανοί εγκατέλειψαν την χώρα τους και μέσω Ρωσίας έφτασαν στο Βελιγράδι όπου κατάφεραν να θεωρήσουν βίζες. Κάποιοι πέρασαν στην Ελλάδα μέσω Σκοπίων και κάποιοι από την Αλβανία. Στη συνέχεια, με διάφορα μέσα έφτασαν στην Κυλλήνη και πέρναγαν λίγοι – λίγοι, για να μην δώσουν στόχο στην Ζάκυνθο, από όπου και προσπάθησαν να πετάξουν για Μιλάνο, καθώς είχαν κλείσει τα εισιτήριά τους διαδικτυακά. Ωστόσο έγιναν αντιληπτοί και πλέον μπαίνουν στην διαδικασία της επαναπροώθησης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος