Δέκα συλλήψεις για εγκληματική οργάνωση και απόπειρα ανθρωποκτονίας – Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες

Οργανωμένες εφόδους κατά οπαδών φαίνεται ότι έκαναν τα δέκα άτομα που οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της απόπειρας ανθρωποκτονίας. Η δράση της εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε, κυρίως στην περιοχή της Δυτικής Αττικής, ξεκινά τουλάχιστον από τον Αύγουστο του 2025. Συνολικά ταυτοποιήθηκαν 39 κατηγορούμενοι ενώ έγιναν 10 συλλήψεις με τους εμπλεκόμενους να είναι οπαδοί μεγάλης αθηναϊκής ομάδας.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Σήμερα το πρωί οι κατηγορούμενοι αναμένεται να οδηγηθούν, από τη ΓΑΔΑ στον εισαγγελέα. Τα μέλη της οργάνωσης φέρεται να πραγματοποιούσαν επιθέσεις σε οπαδούς άλλων ομάδων και να εμπλέκονται σε διακίνηση ναρκωτικών.

Εξετάζονται επίσης επιθέσεις με βόμβες μολότοφ και άλλα αυτοσχέδια εκρηκτικά μέσα. Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες: Σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εμπρησμό με κίνδυνο για ανθρώπους και περιουσία, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, απόπειρα ανθρωποκτονίας, σωματικές βλάβες, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, ληστεία, εκβίαση, παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και φωτοβολίδων, κατοχή και ναρκωτικών καθώς και παραβάσεις της αθλητικής νομοθεσίας. Επιπλέον, 7 κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατηγορία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Ρεπορτάζ: Σπύρος Δαρσινός

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος