Δέκα μέρες από τη μεγαλειώδη στέψη του Καρόλου – Οι κρυφές πρόβες, η «Λίθος του Πεπρωμένου» και τα ενδύματα του βασιλιά

Η αντίστροφη μέτρηση για τη στέψη του Βασιλιά έχει ξεκινήσει καθώς οι προετοιμασίες μπαίνουν στην τελική τους φάση με μόλις 10 μέρες να απομένουν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Telegraph, τα σχέδια έχουν εκπονηθεί με την κωδική ονομασία Operation Golden Orb και θα αντικατοπτρίζουν το όραμα του νέου ηγεμόνα για «μια πιο σύγχρονη μοναρχία».

Δέκα μέρες από τη μεγαλειώδη στέψη του Καρόλου – Οι κρυφές πρόβες, η «Λίθος του Πεπρωμένου» και τα ενδύματα του βασιλιά
(AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

Το Αββαείο του Γουέστμινστερ , ο χώρος για τη θρησκευτική τελετή , έχει κλείσει τις πόρτες του στους επισκέπτες. Το έμβλημα της στέψης παραπέμπει στην πολυετή περιβαλλοντική δραστηριοποίηση του μονάρχη, ενώνοντας τη χλωρίδα των τεσσάρων εθνών του Ηνωμένου Βασιλείου: το τριαντάφυλλο της Αγγλίας, το γαϊδουράγκαθο της Σκωτίας, τον νάρκισσο της Ουαλίας και το τριφύλλι της Βόρειας Ιρλανδίας.

Το BBC ελέγχει τον τεχνικό του εξοπλισμό πριν από τη ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση, ενώ θα στηθούν σαρωτές τύπου αεροδρομίου και σημεία ελέγχου για να ελέγξουν τους 2.000 καλεσμένους. Θα τακτοποιηθούν καρέκλες μέσα στο Αββαείο ενώ θα προστεθούν διακοσμητικά στοιχεία .

Ο χώρος της στέψης και ο θρόνος της στέψης θα παραμείνουν στον Αββαείο ώστε όταν ανοίξει ξανά στις 8 Μαΐου, με τους επισκέπτες που έχουν κλείσει χρονομετρημένα εισιτήρια να μπορούν να δουν την ιστορική σκηνή μέχρι τις 13 Μαΐου.

Εν μέσω μεγάλης ασφάλειας , η ιστορική «Λίθος του Πεπρωμένου» , αναπόσπαστο κομμάτι της τελετής της στέψης και σύμβολο της μοναρχίας, θα ταξιδέψει από τη Σκωτία , το κάστρο του Εδιμβούργου , στο Λονδίνο για να τοποθετηθεί κάτω από τον θρόνο για τη στέψη του βασιλιά.

Ενώ παράλληλα γίνονται προσεκτικοί έλεγχοι στην επιλογή των ενδυμάτων που πρόκειται να φορεθούν από τον βασιλιά, τη βασίλισσα – σύζυγο και τα ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας κατά τη διάρκεια της μεγαλειώδους λειτουργίας.

Δέκα μέρες από τη μεγαλειώδη στέψη του Καρόλου – Οι κρυφές πρόβες, η «Λίθος του Πεπρωμένου» και τα ενδύματα του βασιλιά
(AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

Οι περίτεχνα διακοσμημένες προσκλήσεις έχουν αναρτηθεί και παραληφθεί, και παρουσιάζουν μια πολύχρωμη αφθονία αγριολούλουδων και άγριας φύσης και το μοτίβο ενός Πράσινου Ανθρώπου, ένα σύμβολο από τη βρετανική λαογραφία, το οποίο αντιπροσωπεύει την αναγέννηση, στολισμένο με ένα στέμμα από κισσό, βελανιδιά και ιπποφαές. Ένα αντίγραφο της σκηνής της στέψης που κατασκευάστηκε στην αίθουσα χορού του Παλατιού του Μπάκιγχαμ επέτρεψε στον Κάρολο και τη Βασίλισσα να κάνουν κρυφές πρόβες για τη μεγάλη μέρα.

Ωστόσο , με το Αββαείο του Γουέστμινστερ να είναι πλέον κλειστό, μπορούν να πραγματοποιηθούν επί τόπου πρόβες, με τον Βασιλιά και την Καμίλα να αναμένεται να συμμετάσχουν αυτοπροσώπως. Ο Αρχιεπίσκοπος έλαβε την ειδικά παραγγελθείσα κόκκινη δερματόδετη και διακοσμημένη με χρυσά φύλλα Βίβλο Στέψης του Καρόλου Γ’ την οποία θα χρησιμοποιήσει ο Βασιλιάς όταν κάνει τον όρκο της στέψης του.

Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος