Στη βοήθεια καταναλωτικών οργανώσεων, αλλά και νομικών, προστρέχουν όλο και περισσότεροι πολίτες για το θέμα της ρήτρας αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς τους. Την ίδια ώρα, ουρές σχηματίζονται έξω από τα καταστήματα της ΔΕΗ, από όσους προσπαθούν να ρυθμίσουν τα χρέη τους.
Οι λογαριασμοί της ΔΕΗ είναι υπέρογκοι και οι καταναλωτές αναζητούν τρόπους να μπορέσουν να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Πλέον, αυξάνονται όσοι προσφεύγουν στις καταναλωτικές οργανώσεις, στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας αλλά και στη Δικαιοσύνη ώστε να αμφισβητήσουν τη νομιμότητα των χρεώσεων.
Την ίδια στιγμή κανείς δεν γνωρίζει ποια είναι η επόμενη μέρα με τη χρηματιστηριακή τιμή του ρεύματος να καταγράφει θεαματικά σκαμπανεβάσματα. Μετά από μία βύθιση στα 168 ευρώ ανά μεγαβατώρα σκαρφάλωσε εν μια νυκτί στα 243 ευρώ, φιγουράροντας στην κορυφή της Ευρώπης.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΙΑ ΧΡΙΣΤΑΡΑ, ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΡΟΓΛΟΥ, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΣΑΒΕΑ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος