ΔΕΗ: Διαβεβαιώσεις για καμία απόλυση-Τι προβλέπει το νέο επιχειρηματικό πλάνο

Τη σταδιακή απόσυρση των ρυπογόνων λιγνιτικών μονάδων μέχρι το 2023 που θα συνοδευτεί από εθελουσία έξοδο εργαζομένων και μετατάξεις, αλλά και 800 προσλήψεις, προβλέπει το επιχειρησιακό πλάνο της ΔΕΗ που παρουσίασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης, Γιώργος Στάσσης.

Ο κ. Στάσσης παρείχε διαβεβαιώσεις ότι δεν θα γίνει καμία απόλυση και ότι δεν θα αυξηθούν τα τιμολόγια του ρεύματος. Ανακοίνωσε επίσης νέα εμπορικά πακέτα που θα περιλαμβάνουν εκπτώσεις για όσους πελάτες της ΔΕΗ θα υπογράψουν νέα συμβόλαια και θα είναι συνεπείς στις πληρωμές τους, ενώ προανήγγειλε και στροφή της επιχείρησης προς στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Εντός του 2020 σύμφωνα με πληροφορίες, η παροχή ρεύματος θα συνδυάζεται και με άλλες υπηρεσίες ενώ έρχεται επίσης αναβάθμιση του δικτύου και εγκατάσταση έξυπνων μετρητών κατανάλωσης ρεύματος.

Στο τραπέζι τέθηκε και η ιδιωτικοποίηση του 49% του ΔΕΔΗΕ.

Η ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ, αλλά με ισχυρά δικαιώματα μειοψηφίας «ώστε να προσελκύσουμε όχι μόνο θεσμικούς αλλά και στρατηγικού χαρακτήρα επενδυτές» είναι το μοντέλο που θα εφαρμοστεί για τα δίκτυα διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2020.

Οι ρυπογόνες λιγνιτικές μονάδες θα αποσυρθούν σταδιακά έως το 2023. Μετά το 2028 θα παραμείνει μόνο η νέα μονάδα Πτολεμαίδα 5 λειτουργώντας με άλλο μείγμα καυσίμων.

Στη ΔΕΗ του 2024 θα απασχολούνται 11.500 εργαζόμενοι καθώς προβλέπονται 4500 αποχωρήσεις: με συνταξιοδότηση, κινητικότητα εντός του Ομίλου, μετάταξη στο Δημόσιο αλλά και μέσω εθελουσίας εξόδου.

ΕΡΤ1-ΡεπορτάΖ: Κατερίνα Γράβου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος