Δ. Βίτσας στο Πρώτο: Βγαίνουν στελέχη και κρίνουν την άποψη του Κούλογλου –Υπάρχει και το Γρ. Τύπου του κόμματος να απαντήσει  (audio)

«Βγήκε ο Στέλιος και είπε μια άποψη, με την οποία διαφωνώ. Βγαίνουν ορισμένα στελέχη και κάνουν κρίση σε αυτή την άποψη. Εγώ δεν θα το έκανα αυτό. Υπάρχει το γραφείο επικοινωνίας, το γραφείο τύπου του κόμματος και μπορεί να απαντήσει. Και θα απαντήσει με τον πιο επίσημο τρόπο», σχολίασε, αναφορικά με τις αναρτήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικές με το άρθρο του Στέλιου Κούλογλου, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Βίτσας.

Του άρθρου του κ. Κούλογλου που έκανε λόγο για ισοπαλία μεταξύ του Πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ΔΕΘ, ακολούθησε λίγες ώρες μετά, το τουίτ του Ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, όπου χωρίς να κατονομάζει τον κ. Κούλογλου, έγραφε «ο Α. Τσίπρας παρουσίασε με επιτυχία τους συλλογικούς στόχους του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ. Για να τους πετύχουμε, χρειαζόμαστε και μπορούμε την Νίκη στις εκλογές! Όχι ισοπαλία. Όλοι και όλες μαζί. Με πρόγραμμα, συλλογική προσπάθεια, πειστικότητα και συνοχή. Και φυσικά Όχι αυτογκόλ!».

Σχολιάζοντας το παραπάνω τουίτ, στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Στο Πρώτο Αλλιώς» με την Μαρία Γεωργίου και τον Γιώργο Πίκουλα, ο κ. Βίτσας είπε χαρακτηριστικά, «θυμάμαι έναν ποδοσφαιριστή που παραλίγο να βγει πρώτος σκόρερ στην α’ εθνική βάζοντας 12 αυτογκόλ. Ο Δημήτρης Παπαδημούλης είπε το αυτονόητο, δεν ξέρω αν εννοούσε τον  Κούλογλου».

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, επίσης, με αιχμηρή ανάρτησή του στο faceboook, έγραφε αργότερα απευθυνόμενος στον κ. Κούλογλου, «Αν εσύ είδες «ισοπαλία» στη ΔΕΘ, μάλλον χρειάζεσαι γυαλιά. Αν ονειρεύεσαι πρωθυπουργό «εκ προσωπικοτήτων» που θα υπαγορεύσουν τα διάφορα κέντρα είσαι βαθειά νυχτωμένος και μάλλον πρέπει να ξεκουραστείς από την πολιτική και να ασχοληθείς μόνο με τη δημοσιογραφία…..».

Και συμπλήρωσε ο κ. Βίτσας μιλώντας στο Πρώτο, «όταν μιλάει ο επικεφαλής της παράταξης, το να κάνουν σχολιασμό της ομιλίας του, στελέχη του κόμματος δεν νομίζω ότι είναι το καλύτερο. Ο κ. Τσίπρας εκεί παρουσίασε ένα ολόκληρο κοστολογημένο σχέδιο. Είχε βασικά σημεία, που μπορείς να τα χωρίσεις σε πολύ συγκεκριμένα για να ξεπεραστεί η σημερινή οικονομική πάλη, πέρα από την υγειονομική και κλιματική κρίση», είπε χαρακτηριστικά. Οι επιμέρους προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ παίρνουν υψηλή βαθμολογία, άσχετα αν στην ερώτηση τι θα ψηφίζατε, τώρα που δεν γίνονται εκλογές, διαμορφώνεται μια διαφορά με την ΝΔ, πρόσθεσε.

«Δεν νομίζω ότι ο στόχος των κομμάτων είναι να δίνουν ύλη στους δημοσιογράφους. Έχουμε τρεις εκπροσώπους στο γραφείο τύπου, έχουμε γραφείο τύπου της κοινοβουλευτικής ομάδας, άσε να απαντήσουν αυτοί», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βίτσας.

Σχετικά με την συζήτηση περί πρόωρων εκλογών, ο κ. Βίτσας είπε πως ο κ. Μητσοτάκης κάνει πολιτικό εκβιασμό, λέγοντας στον ελληνικό λαό, πως αν κάνει εκλογές και δεν πάρει αυτοδυναμία μέσω απλής αναλογικής θα ξαναπάει σε εκλογές. «Δεν λέω να συγκυβερνήσει, και καταρχήν δεν υπάρχει περίπτωση να συγκυβερνήσει η ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν υπάρχουν τέτοιες σκέψεις, ένθεν και ένθεν, πρέπει να είναι μακριά νυχτωμένοι. Και θα πρέπει να ξέρουν ότι όπου τα προοδευτικά και τα αριστερά κόμματα συγκυβέρνησαν με τα δεξιά, αυτά ήταν τα πρώτα που υπέστησαν μείωση στις επόμενες εκλογές». Ερωτηθείς, εάν αναφέρεται στο Κίνημα Αλλαγής, απάντησε πως το ΚΙΝΑΛ είναι ένα αυτόνομο κόμμα, το οποίο ξεκίνησε μεγάλο και έγινε μικρό με δική του ευθύνη. «Ας κάνει τις εσωκομματικές του διαδικασίες με τον πιο δημοκρατικό τρόπο, φαντάζομαι αυτό τους ενδιαφέρει και ας επιλέξει την ηγεσία του και την πολιτική του. Δεν έχω κάποια ιδιαίτερη συμπάθεια, έχω πιο κοντινές απόψεις σε μια σειρά ζητήματα με κάποιους που έχουν δηλώσει την διάθεσή τους», είπε καταλήγοντας ο κ. Βίτσας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος