Δ. Βίτσας στο Πρώτο: Όποιο μέτρο μπορεί να απαλύνει τον οικογενειακό προϋπολογισμό θα το ψηφίσουμε (audio)

«Ό,τι μέτρο μπορεί να απαλύνει τον οικογενειακό προϋπολογισμό ή την τσέπη του πολίτη, εμείς όταν θα έρθει στην βουλή και αν δεν μπλεχτεί με άλλα μέτρα ενάντια στους πολίτες, θα το ψηφίσουμε. Ωστόσο χρειάζονται πιο γενναία μέτρα, πιο ριζοσπαστικές λύσεις» τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με την Μαρία Γεωργίου και τον Βασίλη Αδαμόπουλο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας.

«Πριν από έναν μήνα ο υπουργός Οικονομικών, ο πρωθυπουργός αλλά και όλοι οι υπουργοί έλεγαν ότι δεν έχουμε δημοσιονομικό χώρο και ξαφνικά όταν είδαν ότι υπάρχει μια μεγάλη λαϊκή οργή, βρήκαν δημοσιονομικό χώρο» σημείωσε ο ίδιος, ενώ υποστήριξε ότι υπάρχουν και άλλοι δημοσιονομικοί χώροι που δεν έχουν λειτουργήσει, όπως η φορολόγηση των υπερκερδών που αποτελεί έναν νέο δημοσιονομικό χώρο. Επιπλέον, ο κ. Βίτσας αναφέρθηκε και σε μέτρα όπως η μείωση του ποσοστού του χονδρεμπορικού κέρδους αλλά και η μείωση του ΦΠΑ στο λιανεμπόριο. «Όταν μειώνεται ο ΦΠΑ δεν σημαίνει ότι μειώνονται τα φορολογικά έσοδα του κράτους γιατί συνήθως αυξάνεται η κατανάλωση. Όλα αυτά μαζί θα έδιναν επιπλέον δυνατότητες ώστε μαζί με την αύξηση του κατώτατοι μισθού στα 800 ευρώ, στον οικογενειάρχη να μπορέσει να αντεπεξέλθει» συμπλήρωσε ο κ. Βίτσας.

Στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, ερωτηθείς ο κ. Βίτσας, εάν τα ποσοστά που θα λάβουν τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, στις εκλογές της 15ης Μαΐου, θα επηρεάσουν την στάση του κόμματος, διευκρίνισε καταρχήν ότι για την ΚΕ θα έχουν την δυνατότητα να ψηφίσουν τα 61.000 μέλη του κόμματος, όσοι ήταν μέλη του την 21η Μαρτίου του 2022 και δεν μπορεί να ψηφίσει κάποιος άλλος. Για τον πρόεδρο όμως, μπορεί να ψηφίσει οποιοσδήποτε πολίτης θέλει και να δοθεί η ευκαιρία μιας καλύτερης οργανωτικής σχέσης με τον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να μπορούν μετά, σύμφωνα με το καταστατικό, να παίρνουν μέρος σε οποιεσδήποτε άλλες διαδικασίες. «Οπότε για εμάς είναι σημαντικό να καλέσουμε όλους όσους θέλουν να ενισχύσουν και με αυτόν τον τρόπο τον ΣΥΡΙΖΑ, στις 15 του μήνα να προσέλθουν σε ένα εκλογικό κέντρο κοντά τους να εγγραφούν και να ψηφίσουν. Είμαστε άρτια προετοιμασμένοι. Πάντα έχουν σημασία οι συσχετισμοί, αντιλήψεων όμως όχι τάσεων στην Κεντρική Επιτροπή, αν και η πολιτική απόφαση του Συνεδρίου ψηφίστηκε ομόφωνα, οπότε από άποψη πολιτικής γραμμής δεν έχουμε ζήτημα» επισήμανε.

Αναφορικά με την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ο κ. Βίτσας έκανε την εκτίμηση, ότι είναι ένας πόλεμος ο οποίος «όχι μόνο θα τραβάει για χρονικό διάστημα αλλά όλοι πρέπει να ανησυχούμε για την επέκτασή του και με τα όπλα». «Δεν έχουμε έναν «Μπλίτσκριγκ» πόλεμο εδώ και και βεβαίως γίνεται πόλεμος στην οικονομία και την προπαγάνδα. Οι ηγέτες του κόσμου δεν έχουν μάθει τίποτα από την ιστορία της ανθρωπότητας. Αντί να προχωράμε σε διπλωματικές λύσεις και ειρηνικές διαπραγματεύσεις, αντί να έχουμε συγκροτήσει στον ΟΗΕ έναν μηχανισμό παρατήρησης της εφαρμογής των Συνθηκών, κάτι τέτοιο δεν υπάρχει και αυτή την στιγμή ο Πούτιν και με το διάγγελμά τους εχθές, έχει αποφασίσει να λύσει τις διαφορές του ή τους φόβους του με τα όπλα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βίτσας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος