Δ. Βίτσας στο Πρώτο: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πρέπει να φύγει εάν συνεχίσει την ίδια πολιτική – Να προκύψει μια νέα κυβέρνηση εκλεγμένων (audio)

«Αν συνεχίσει την ίδια πολιτική, αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φεύγει. Πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και να φύγει. Να δημιουργηθεί μια κυβέρνηση η οποία θα φτιάξει αυτό που λείπει καθ΄ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, δηλαδή ένα ολοκληρωμένο σχέδιο και όχι αποσπασματικά μέτρα, που στο κάτω-κάτω άλλα είναι καλά και άλλα είναι χαζά», τόνισε ο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Στο Πρώτο αλλιώς» με τη Μαρία Γεωργίου, σχολίασε τη σχετική δήλωση του Αλέξη Τσίπρα.

Ο ίδιος ζήτησε «να μην επικεντρώνουμε τη συζήτησή μας στο πώς θα προκύψει η νέα κυβέρνηση, με εκλογές ή χωρίς εκλογές», λέγοντας πως «το ζήτημα είναι ότι θα πρέπει να διαμορφωθεί σχέδιο, καθώς η παρούσα κυβέρνηση υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη όχι μόνο δεν διαθέτει, αλλά επιμένει ότι έχει σχέδιο παρά το γεγονός ότι βλέπει πως αποτυγχάνει».

«Εγώ δεν λέω ότι ο κ. Μητσοτάκης θέλει να πεθαίνει κόσμος, απλά λέω ότι οι πολιτικές και διοικητικές πράξεις, τόσο το Μαξίμου όσο και ο υπουργείο Υγείας, δεν είναι αποτελεσματικές», επεσήμανε. «Θα μπορούσε να διαχειριστεί την κατάσταση μια κυβέρνηση εκλεγμένων, η οποία θα είναι υποχρεωμένη να ακούει τους ειδικούς και η κοινωνία να έχει εμπιστοσύνη στους ειδικούς», διευκρίνισε. «Αυτή είναι και η ουσία της πρότασής μας να συγκροτηθεί μια τέτοια επιτροπή επιστημόνων. Αυτά που θα λέει θα γίνονται πράξη. Αν πει για παράδειγμα ότι χρειαζόμαστε περισσότερο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, μεγαλύτερη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, καμπάνια υπέρ των εμβολιασμών, προς τα εκεί να κατευθύνονται οι πόροι, να ελέγχονται που πάνε και όχι σαν τη λίστα Πέτσα. Για να έχουμε αποτελεσματικότητα», υπογράμμισε, ξεκαθαρίζοντας ότι στην προκειμένη περίπτωση «δεν έχουμε να κάνουμε με θέμα οξείας πολιτικής αντιπαράθεσης».

Σύμφωνα με τον κ. Βίτσα, η αντιμετώπιση της πανδημίας θα έπρεπε να είναι ένα θέμα παλλαϊκό-πανεθνικό και να γίνεται μια κοινή προσπάθεια. Ωστόσο, «η κυβέρνηση από  τη μια πλευρά αρνείται επανειλημμένα αυτή την κοινή προσπάθεια και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για ένα ενιαίο σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας – τόσο υγειονομικό όσο και οικονομικό και κοινωνικό – και από την άλλη, στην παρούσα φάση, με μια φοβερή “έκρηξη” δεν έχει κάνει καμία προετοιμασία», πρόσθεσε.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε την κυβέρνηση ότι αρνείται να δει την πραγματικότητα ακόμα και όταν της την περιγράφουν οι ειδικοί. «Δηλαδή δεν είναι δυνατόν να βγαίνει ένας διοικητής νοσοκομείου και να νουθετεί την κυρία Παγώνη, η οποία ήταν μπροστά στην εφημερία και δεν μπορεί να τη χαρακτηρίσει κανείς ΣΥΡΙΖΑ, ή ότι παίρνει πολιτικές θέσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος