Δ. Βίτσας στο Πρώτο: Η κ. Τσαπανίδου έχει μεγάλη εμπειρία στα ΜΜΕ και θα βελτιώσει την σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με αυτά (audio)

«Αυτό που μπορώ να πω είναι καλή επιτυχία στην κ. Τσαπανίδου, είναι πολύ σημαντικό και για μας αλλά και για την ίδια τη χώρα κατά τη γνώμη μου, θα βοηθήσουμε όλοι και θα βοηθήσει κι αυτή με μια ακούραστη δουλειά και καλή επιτυχία στο σύντροφό μου τον Νάσο Ηλιόπουλο, ο οποίος με επάρκεια και επάξια εκτέλεσε το έργο του, τώρα μπαίνει σε μια άλλη λογική τη λογική της βουλευτικής επιτυχίας όποτε και αν γίνουν εκλογές». Με αυτά τα λόγια καλωσόρισε ο Δημήτρης Βίτσας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπρόεδρος της Βουλής, την Πόπη Τσαπανίδου, ως νέα εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Βίτσας, εξέφρασε την άποψή του, ότι πράγματι δείχνει μια διεύρυνση η συγκεκριμένη κίνηση, αλλά περισσότερο έχει να κάνει με την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη βελτίωση της σχέσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, «του τρόπου θα έλεγε κανένας, που η κυρία Τσαπανίδου έχει πολύ μεγάλη εμπειρία, που απευθυνόμαστε στην κοινωνία».

Σε σχέση με τις τελευταίες δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου ότι «η Τουρκία δεν θα επιτρέψει καμιά επέκταση χωρικών υδάτων στο Αιγαίο ούτε κατά ένα μίλι, και πως το casus belli παραμένει σε ισχύ, ο κ. Βίτσας επισήμανε ότι «δεν μπορούμε σαν Ελλάδα να αρνηθούμε ένα δικαίωμά μας και είναι δικαίωμά μας η επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια», σημειώνοντας ότι εκεί υπάρχουν τα νησιά και διαφοροποιείται η κατάσταση. «Συνήθως λειτουργεί η μέση απόσταση, ιδιαίτερα στα νησιά που είναι σε πολύ μικρή απόσταση από την Τουρκία. Όσο αφορά αυτό λοιπόν, εγώ θεωρώ αυτές τις δηλώσεις απαράδεκτες και μια συνέχεια της τουρκικής επιθετικής ρητορικής, που βεβαίως θα πρέπει εν ευθέτω χρόνω να απαντηθεί στην πράξη. Έχουμε πει και σαν κόμμα ότι είναι σημαντικό και για τα ζητήματα της εθνικής κυριαρχίας, αλλά είναι και σημαντικό σε σχέση με τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, τουλάχιστον στην Κρήτη, να προχωρήσουμε στην επέκταση των 12 ναυτικών μιλίων, όπως έχει πει ο Αλέξης Τσίπρας» συμπλήρωσε ο κ. Βίτσας.

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να προσδιορίζει την πολιτική της, ιδιαίτερα όσον αφορά τα δικαιώματα της από το τι λέει ο ένας και ο άλλος. Και λέω ότι το casus belli για εμάς δεν ισχύει ποτέ. Το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θαλάσσης είναι αυτά που ισχύουν και μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα πρέπει να κάνουμε την πολιτική μας, η οποία είναι δεν μόνο εθνική, είναι και ευρωπαϊκή» είπε καταλήγοντας ο κ. Βίτσας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος