Δ. Βίτσας στο Πρώτο για διάταξη: Αν είναι δυνατόν το 100% της Βουλής να ψηφίσουν έναν τέτοιο νόμο θα είναι κέρδος για τη δημοκρατία (audio)

Κληθείς να σχολιάσει το περιεχόμενο της ανάρτησης του κ. Πολάκη, όπου επιτίθεται στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, κ. Ανδρουλάκη, ενόψει των εκλογών και παρά την απεύθυνση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρώην Υπουργός, Δημήτρης Βίτσας τόνισε πως «το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, είναι, όχι μόνο μέσα σε εκείνο το τόξο με το οποίο επιθυμούμε εμείς να συνεργαστούμε, αλλά θα έλεγε κανείς ότι είναι το βασικό κόμμα με το οποίο θα πρέπει να ξεκινήσει η συνεργασία, μια και σίγουρα θα είναι το τρίτο κόμμα στη Βουλή».

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με την Μαρία Γεωργίου και τον Βασίλη Αδαμόπουλο, ο κ. Βίτσας, υποστήριξε στο δρόμο προς τις εκλογές αναπτύσσεται ένας κομματικός ανταγωνισμός και στο πλαίσιο αυτό «θα υπάρχουν συγκρούσεις, αλλά οι συγκρούσεις αυτές να είναι με επιχειρήματα».

Ειδικά, σε σχέση με την αναφορά του κ. Πολάκη στην ίδια ανάρτηση, όπου κάνει λόγο για αυτοδύναμο ΣΥΡΙΖΑ ως μόνη λύση, ο κ. Βίτσας τόνισε πως για τον ίδιο, «η μόνη λύση είναι η Δημοκρατική Παράταξη, η οποία πάντοτε είναι η μεγαλύτερη στην Ελλάδα να πάρει την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας, τα ηνία δηλαδή και του κράτους».

Σχετικά με την νομοθετική πρωτοβουλία που έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση για να αποκλειστεί η κάθοδος του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές, ο κ. Βίτσας εκφράζοντας την θέση του ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε ότι η πρόταση θα πρέπει να γίνει στη Βουλή «ενώ ο στόχος ή η επιδίωξη είναι κοινή, δηλαδή να μην μπορούν νεοναζιστικά μορφώματα να μπαίνουν στη Βουλή και να παίζουν ρόλο στη δημοκρατία μας, εμείς λέμε ότι πρέπει να είναι ξεκάθαρα συνταγματικός, να μην πάει στο Συμβούλιο της Επικρατείας και πει ότι αυτός νόμος είναι αντισυνταγματικός». Επιπλέον προσέθεσε ότι θα πρέπει «να μένει στα νεοναζιστικά μορφώματα, να μη δίνει δηλαδή τη δυνατότητα κάποια στιγμή αύριο να κατηγορηθούν με τον ίδιο νόμο και κόμματα τα οποία έχουν προσφέρει στη δημοκρατία και που είναι κοινοβουλευτικά ή είναι εξωκοινοβουλευτικά, όπως κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς».

«Εγώ περιμένω μια αντίδραση της κυβέρνησης που να λέει ότι όποια πρόταση άλλη γίνει και η οποία θωρακίζει τη συνταγματικότητα του νόμου και δεν διαφημίζει στην ουσία τον Κασιδιάρη και το γελοίο κόμμα του, θα γίνει δεκτή, αυτό θέλουμε» συμπλήρωσε ο κ. Βίτσας, τονίζοντας ακόμα πως «αν είναι δυνατόν και 100% και οι 300 βουλευτές της Βουλής να ψηφίσουν μαζί ένα τέτοιο νόμο νομίζω ότι θα είναι κέρδος για τη δημοκρατία». Ερωτηθείς αν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα επιμείνει στην δική του τροπολογία, ο κ. Βίτσας επανέλαβε ότι αναμένουν την τελική μορφή της πρότασης της κυβέρνησης, ξεκαθαρίζοντας ότι «πρέπει να απαγορεύεται να παίρνουν μέρος σε εκλογές, κόμματα νεοναζιστικά τα οποία αντικειμενικά από μόνα τους, αυτό που θέλουν είναι να ανατρέψουν τη δημοκρατική ζωή μιας χώρας».

Όσο αφορά στην πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ για τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και ερωτηθείς, αν το πρόσωπο του κ. Φλώρου θα πρέπει να μένει έξω από πολιτικές κόντρες, ο κ. Βίτσας απάντησε πως «η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει ξεκάθαρα γιατί παρακολουθούσε τον κ. Φλώρο, αν τον παρακολουθούσε και γιατί τον παρακολουθούσε και όχι να παίζει σε κάτι που φαίνεται και στο στράτευμα και στην κοινωνία σαν ένα παζάρι». Επιπλέον, τόνισε «ο Κωνσταντίνος Φλώρος είναι ένας πολύ ικανός αξιωματικός, ήταν υπεύθυνος για το προσφυγικό τα χρόνια που ήμουν εγώ στο υπουργείο και ήμουνα και εγώ αντίστοιχα στην πολιτική διεύθυνση του υπουργείου για το προσφυγικό. Είναι λοιπόν και έμπειρος, αλλά όλο αυτό το πράγμα αρχίζει και μυρίζει, πώς να το πω, συναλλαγή».

«Εμείς σαν ΣΥΡΙΖΑ δεν βγήκαμε να πούμε ότι κακός ο Φλώρος ή μη βάζετε τον Φλώρο. Εμείς είπαμε, πείτε γιατί κατηγορείτε εσείς τον Φλώρο, αν όχι εσείς, η ΕΥΠ τον Φλώρο» δήλωσε ο κ. Βίτσας απαντώντας εάν ο ΑΓΕΕΘΑ χαίρει της εμπιστοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος