Δ. Βίτσας: Προτεραιότητες τα Κέντρα Υποδοχής της Λέσβου και της Σάμου

Με σκοπό να επικαιροποιήσει τις γνώσεις για τις συνθήκες που επικρατούν σε κάθε Κέντρο αλλά και να δει ποια είναι η κατάσταση σε κάθε περιοχή ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας πραγματοποίησε επίσκεψη στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στην Σάμο.

Ήταν ο τρίτος σταθμός της περιοδείας του στα νησιά που δέχονται μεταναστευτικές ροές.

«Στόχος μας είναι να αποσυμπιέσουμε τα νησιά και πάνω σε αυτό θα δουλέψουμε ένα συγκεκριμένο πλάνο αφού ολοκληρώσω τις συναντήσεις μου στην Κω και στη Λέρο. Στις πρώτες προτεραιότητες είναι τα Κέντρα Υποδοχής της Λέσβου και της Σάμου. Το κέντρο της Σάμου έχει περισσότερο κόσμο από ότι μπορεί να φιλοξενήσει.

Βεβαίως γίνονται μεγάλες προσπάθειες και οφείλουμε ευχαριστίες στο προσωπικό, που κάνουν μια μεγάλη προσπάθεια πολύ πέρα από τα εργασιακά τους καθήκοντα και πολλές φορές με αυτοθυσία.

Δ. Βίτσας: Προτεραιότητες τα Κέντρα Υποδοχής της Λέσβου και της ΣάμουΓιατί έχουν να κάνουν με απελπισμένους ανθρώπους και με πολλές απαιτήσεις .Πρέπει να βελτιώσουμε τις συνθήκες ζωής των ανθρώπων αυτών για όσο χρονικό διάστημα μένουν στο Κέντρο Υποδοχής και να επιταχύνουμε τις διαδικασίες που θα τους δίνουν οριστική απάντηση για το τι πρέπει να γίνει. Ο Γιάννης Μουζάλας είχε κάνει δουλειά. Δεν υπάρχουν μαγικά ραβδιά για να λυθεί το πρόβλημα.

Πρέπει επίσης να ισορροπήσουμε τα αισθήματα ασφάλειας και δικαιωμάτων των κατοίκων της κάθε περιοχής που δέχεται τις μεταναστευτικές ροές οι οποίες δυστυχώς δεν θα σταματήσουν αν δεν σταματήσουν οι πόλεμοι» δήλωσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής. Επίσης ο κ. Βίτσας ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει η πρόθεση για δημιουργία νέου Κέντρου Υποδοχής στην Σάμο καθώς η κυβέρνηση δεν επιθυμεί όπως είπε να μετατρέψει σε αποθήκες ψυχών τα νησιά.

Ο υπουργός που συνοδευόταν από τον βουλευτή Σάμου Δημήτρη Σεβαστάκη και στελέχη του υπουργείου συνατήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Σάμου με τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου Νίκο Κατρακάζο και τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Κυριαζή οι οποίοι και του μετέφεραν τα προβλήματα που προκαλούνται λόγω του προσφυγικού και μεταναστευτικού.

Ρεπορτάζ: Χάρης Ζαβουδάκης

Πηγή: EΡΤ1, EΡΤ Β. Αιγαίου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος