Δ. Τζανακόπουλος στο Πρώτο: Ας ψηφίσει η ΝΔ την πρότασή μας για εξεταστική και ας ψάξει όσο πίσω θέλει (audio)

«Από το 2019 στήνεται το Μητσοτακικό καθεστώς χειραγώγησης της κοινής γνώμης, το οποίο δεν συνάδει με τις σύγχρονες ευρωπαϊκές αρχές, ακόμη και για μια φιλελεύθερη – δυτικού τύπου – Δημοκρατία», τόνισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Ναι μεν, αλλά», με την Ευαγγελία Μπαλτατζή, αναφορικά με την πρόταση που κατέθεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής. Μίλησε για «συνθήκες ειδικών σχέσεων του Μαξίμου με ολιγάρχες και επιχειρηματίες».

Ο κ. Τζανακόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην «άρνηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας να καταθέσει στοιχεία στην αρμόδια Επιτροπή και Διαφάνειας της Βουλής για τις δημοσκοπήσεις της Opinion Poll» και την «ανάθεση δημοσίων έργων» στον ιδιοκτήτη της συγκεκριμένης εταιρείας. Στο «στόχαστρο» του ιδίου μπήκε και η Marc, λέγοντας πως «πρέπει να δούμε εάν υπάρχουν ειδικές σχέσεις» και αυτής της εταιρείας ή οποιασδήποτε άλλης με το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, κάλεσε τη ΝΔ να ψηφίσει υπέρ της πρότασης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας πως μετά «εμείς είμαστε ανοιχτοί να διερευνήσουμε τα πάντα, να πάει όσο πίσω θέλει η εξεταστική. Να ερευνήσουμε και τη στάση ΜΜΕ και εταιρειών δημοσκόπησης και κατά την περίοδο του δημοψηφίσματος το 2015».

Μίλησε για ένα «ψηφιδωτό αδιαφάνειας, διαπλοκής και χειραγώγησης της κοινής γνώμης», με αιχμή τις διαχείριση δημοσίου χρήματος και τις σχέσεις με δημοσκοπικές εταιρείες και ΜΜΕ, συνδέοντας όλα αυτά με την παραίτηση του Σεμπάστιαν Κουρτς, του «πρωθυπουργικού κολλητού» όπως τον χαρακτήρισε,  καγκελάριου της Αυστρίας.

Υποστήριξε, δε, ότι η υπόθεση με τον καγκελάριο της Αυστρίας, είναι μια «παρωνυχίδα»
σε σχέση με όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος