Δ. Τζανακόπουλος: Ο νομός Καρδίτσας έχει εγκαταλειφθεί από την κυβέρνηση

Ολοκληρώθηκε σήμερα με συνέντευξη τύπου η διήμερη περιοδεία στο νομό Καρδίτσας του Γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κ. Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Όπως είπε χαρακτηριστικά μετά την περιοδεία του και τις συναντήσεις που είχε, το σαφές συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι ο νομός Καρδίτσας είναι ένας εγκαταλελειμμένος νομός από την κυβέρνηση, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τους τοπικούς άρχοντες.
“Εκτός από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σύνολο της χώρας, δηλαδή, τη μεγάλη πανδημική κρίση που καθημερινά απειλεί χιλιάδες συνανθρώπους μας και καταλήγει σε εκατοντάδες θανάτους, εκτός από τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα, και κυρίως το πρόβλημα της ακρίβειας που αφορά όχι μόνο πλέον την ενέργεια αλλά και είδη πρώτης ανάγκης, ο νομός Καρδίτσας έχει να αντιμετωπίσει και της συνέπειας του “Ιανού” που στην πραγματικότητα έχει αφήσει ανοιχτές πληγές στις περισσότερες περιοχές του νομού, κακοκαιρία για την οποία απολύτως καμία πολιτική πρωτοβουλία, απολύτως καμία συγκεκριμένη παρέμβαση δεν έχει ακόμα ξεκινήσει“.

Ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρθηκε σε έργα που ήδη έπρεπε να έχουν γίνει και ακόμα δεν έχουν φτάσει καν στο επίπεδο της μελέτης και της έγκρισης των μελετών, ακριβώς επειδή από την πλευρά της κυβέρνησης, όπως είπε, η επιλογή που πάρθηκε ήταν επικοινωνιακά να διαχειριστεί τα όσα άφησε πίσω του ο “Ιανός” και στη συνέχεια να τα ξεχάσει. “Παρά τις απευθείας αναθέσεις σε εταιρείες που έχουν γνωστές συνδέσεις με την …Μαξίμου ΑΕ, το Κέντρο Υγείας στο Μουζάκι δεν έχει προχωρήσει, 1,5 χρόνο τώρα ο περιφερειακός δρόμος που ενώνει το Μουζάκι με τους διπλανούς δήμους επίσης δεν έχει προχωρήσει, έργα αντιπλημμυρικά για να προστατευθεί η περιοχή από μια ενδεχόμενη μελλοντική φυσική καταστροφή δεν έχουν επίσης προχωρήσει. Ο νομός Καρδίτσας έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του. Οι κάτοικοι είναι αγανακτισμένοι από την απόλυτη αδιαφορία της κυβέρνησης από τα δύσκολα προβλήματα που αντιμετωπίζουν“.

Ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι “η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι μια κυβέρνηση για λίγους, για την ελίτ, δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας, των εργαζόμενων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων”, και τόνισε: “Είναι επιτακτική πια ανάγκη να δημιουργηθεί ένα μεγάλο, πλατύ, προοδευτικό, δημοκρατικό ρεύμα για να φύγει επιτέλους αυτή η κυβέρνηση. Κάθε μέρα που περνάει συσσωρεύει αδιέξοδα, προβλήματα, ανθρώπινο πόνο, συσσωρεύει θάνατο“.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος