Δ. Τεμπονέρας στο Πρώτο: Ιδεοληπτική η κυβέρνηση Μητσοτάκη – Το αίτημα για εκλογές είναι αίτημα πολιτικής αλλαγής (audio)

«Ζητάμε συνεχώς εκλογές επειδή βλέπουμε ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο. Φοβόμαστε ότι σε πολύ σύντομο χρόνο τα πράγματα θα είναι σε μια πορεία πολύ δύσκολα αναστρέψιμη, οπότε αυτό εκφράζει και ολόκληρη την κοινωνία. Το αίτημα για εκλογές, είναι αίτημα πολιτικής αλλαγής, σε μια διαφορετική κατεύθυνση», τόνισε ο Διονύσης Τεμπονέρας, εργατολόγος και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Με τούτα και μ΄εκείνα» με τον Φώτη Παπούλια.

«Για παράδειγμα δεν μπορεί όλη η κοινωνία να μαστίζεται από τεράστιο κύμα ακρίβειας και η κυβέρνηση να σφυρίζει αδιάφορα. Δεν μπορεί, αντί για στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων να πηγαίνουμε σε μια κατεύθυνση όπου η αισχροκέρδεια θα επιδοτείται και με νόμο», επισήμανε, αναφέροντας πως είτε ο πρωθυπουργός προχωρήσει σε ανασχηματισμό, είτε αποφασίσει να πάει σε πρόωρες εκλογές, «η κυβέρνηση είναι ιδεοληπτική και θα συνεχίσει να κινείται στην ίδια πορεία». «Πολιτική μεταβολή από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν βλέπουμε σε καμία περίπτωση στον άμεσο ορίζοντα. Έχουμε δει τι είναι αυτή η κυβέρνηση και τι πρεσβεύει», είπε χαρακτηριστικά.

«Το κάλεσμα και ο στόχος για την προοδευτική διακυβέρνηση πάνε μαζί, δηλαδή εκ των πραγμάτων μπαίνουν τέτοια διλήμματα σε όλα τα κόμματα του προοδευτικού τόξου όπου κάποιος θα πρέπει να αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει», υπογράμμισε υπενθυμίζοντας ότι ο κ. Ανδρουλάκης μίλησε για σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση με κορμό το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. «Με δεδομένο ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα είναι ούτε πρώτο, ούτε δεύτερο κόμμα στις εκλογές, δεν θα είναι σε θέση το ίδιο να επιλέξει συγκυβερνήτη. Άρα θα πρέπει να επιλέξει αν μπορεί να σταθεί σε μια τέτοια κατεύθυνση που το ίδιο ορίζει με μια κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ή σε μια διαφορετική προοπτική με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα», εξήγησε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον κ. Τεμπονέρα, το «στοίχημα της επόμενης ημέρας» είναι το πώς θα γίνει η λειτουργική ενσωμάτωση των 110.000 νέων μελών τα οποία προσήλθαν και στις κάλπες για την εκλογή ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ, στις 15 Μαΐου, λέγοντας – μεταξύ άλλων – ότι πρωταρχική υποχρέωση για όλα τα μέλη είναι η συμμετοχή σε όλους τους μαζικούς χώρους.

«Δεν υπάρχει κανένας διαχωρισμός μεταξύ κινηματικών πολιτικών και κοινοβουλευτικών πρακτικών. Η μάχη θα δοθεί κι μέσα και έξω από τη Βουλή», πρόσθεσε, αναφέροντας το κόμμα θα πρέπει να υπερβαίνει τις όποιες αντιθέσεις, να συνθέτει και να βγαίνει στην πολιτική πρωτοπορία, σε μια δραδαστική θέση συνεχώς με την κοινωνία, για να μεταφέρει τα επίδικα. «Εκεί πέφτει το βάρος και ο λόγος και στις υπόλοιπες δυνάμεις του προοδευτικού τόξου, αν θα ανταποκριθούν στα καλέσματα αυτά, αν θα αφουγκραστούν τις αγωνίες της εποχής», ανέφερε ο κ. Τεμπονέρας.

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος