Δ. Σταθόπουλος στο Πρώτο: Κάποιοι δεν εμβολιάστηκαν γιατί ήθελαν να φύγουν από την ΕΜΑΚ  (audio)

«Είναι και μια άλλη κατηγορία μικρότερη που για τους δικούς τους λόγους ήθελαν να φύγουν από την ΕΜΑΚ και με αίτησή τους αποχώρησαν. Δεν εμβολιάστηκαν για αυτό τον λόγο», ανέφερε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινή Παρέα» με την Κατερίνα Σερέτη, ο πρόεδρος ομοσπονδίας του Πυροσβεστικού Σώματος, Δημήτρης Σταθόπουλος.

«Γατί είχαν κάνει αιτήσεις παλιότερα να φύγουν δεν υπήρχε δυνατότητα, οπότε βρήκαν αυτή την ευκαιρία. Το βασικό είναι ότι κάθε μετακίνηση δεν είναι ό,τι καλύτερο μεσούσης της αντιπυρικής περιόδου. Είναι σεβαστή η άποψή τους αλλά πρέπει να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες προκειμένου σαν πυροσβεστική να υπηρετήσουμε αποτελεσματικά το δημόσιο συμφέρον, υπογράμμισε ο κ. Σταθόπουλος.

Άμεσα θα αναπληρωθούν οι 54 θέσεις, αν δεν έχει γίνει ήδη σήμερα, όπως είπε ο πρόεδρος ομοσπονδίας του Πυροσβεστικού Σώματος, Δημήτρης Σταθόπουλος. «Υπάρχει πρόσκληση ενδιαφέροντος από το σώμα,  προς όλους τους υπαλλήλους προκειμένου να δηλώσουν αν επιθυμούν να μεταβούν σε αυτή την ειδική ομάδα. Ήδη έχουν βρεθεί 35 που θα μετακινηθούν στην ΕΜΑΚ σε όλη την Ελλάδα, και οι υπόλοιποι 20 εντός των επόμενων ημερών, ενώ θα περάσουν άπαντες μια βασική εκπαίδευση για να θυμηθούν το αντικείμενο για το οποίο έχουν εκπαιδευθεί και έχουν τα πτυχία τους».

Πάντως, σύμφωνα με τον κ. Σταθόπουλο, στο πυροσβεστικό σώμα έχουν εμβολιαστεί οι εργαζόμενοι σε ένα ποσοστό περίπου στο 50%, «όπως συμβαίνει και στην υπόλοιπη κοινωνία», είπε καταλήγοντας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος