Δ. Παρασκευής στο Πρώτο για την πιο αποτελεσματική διαχείριση της πανδημίας το φθινόπωρο (audio)

Απαιτείται να αυξηθεί η «εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού» και ταυτόχρονα «χρειάζονται διαφορετικά μέτρα και πιο αποτελεσματική διαχείριση το φθινόπωρο που η μολυσματικότητα του κορονοϊού θα είναι μεγαλύτερη», τόνισε ο καθηγητής Επιδημιολογίας, Δημήτρης Παρασκευής, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Ναι μεν, αλλά» με την Ευαγγελία Μπαλτατζή, ενόψει των σχετικών ανακοινώσεων που θα γίνουν την Τρίτη.

«Αυτό σημαίνει ότι προκειμένου να λειτουργούν σχεδόν κανονικά οι επαγγελματικοί χώροι, η εστίαση και το λιανεμπόριο, θα πρέπει να ελέγχονται οι ανεμβολίαστοι, εάν έχουν αρνητικό τεστ λίγων ημερών, καθώς το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης δεν είναι πάρα πολύ υψηλό», εξήγησε ο ίδιος.

Εξέφρασε αισιοδοξία ότι θα έχουμε μια κατάσταση διαχειρίσιμη, εάν αυξηθούν οι εμβολιασμοί και τηρηθούν όλα τα προστατευτικά μέτρα.

Αναφορικά με το πώς μπορούν να πειστούν οι ανεμβολίαστοι, ο κ. Παρασκευής επισήμανε ότι «δεν υπάρχει πιο πειστικό επιχείρημα από αυτό που συμβαίνει στις μέρες, με τον ιό να προκαλεί μεταδόσεις και νοσηλείες εν μέσω θερινής περιόδου». «Το εμβόλιο θα προασπίσει την υγεία μας σε ατομικό και κοινωνικό επίπεδο. Είναι όπλο και προστασία έναντι σοβαρής νόσησης. Δεν πρέπει να υπάρχει φόβος, καθώς υπάρχουν εμβόλια όλων των εταιριών, γνωρίζουμε τους κινδύνους και τα χαρακτηριστικά κάθε ηλικιακής ομάδας», υπογράμμισε.

Ερωτηθείς για το εάν πρέπει οι εμβολιασμένοι να κάνουν και τρίτη δόση,  ο καθηγητής Επιδημιολογίας είπε ότι προς το παρόν αφορά μόνο ανοσοκατασταλμένους και όσους ανήκουν σε ομάδες πολύ υψηλού κινδύνου.

Ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, ο κ. Παρασκευής είπε ότι δεν αποφασίστηκε ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών, καθώς δάσκαλοι και καθηγητές δεν έρχονται σε επαφή με ευπαθείς ομάδες, όπως συμβαίνει για παράδειγμα με τους υγειονομικούς. Πρόσθεσε, δε, ότι με τα επιπλέον συνδυαστικά μέτρα στα σχολεία, δηλαδή με τα self test και τη χρήση μάσκας, θα υπάρχει ομαλή λειτουργία και θα ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος