Δ. Παπαστεργίου στο Πρώτο: Χαμηλά τα ποσοστά εμβολιασμού στις μη τουριστικές μικρές κοινωνίες (audio-video)

«Υπάρχει αγωνία, από τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Τσιόδρας, ξεκάθαρα υπάρχει ένα τέταρτο κύμα το οποίο έρχεται και προς την Ελλάδα», τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Στο Πρώτο αλλιώς» με την Μαρία Γεωργίου και τον Γιώργο Πίκουλα, ο δήμαρχος Τρικάλων και πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Δημήτρης Παπαστεργίου, ο οποίος συμμετείχε στην χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό με τους εκπροσώπους της ΚΕΔΕ και την ηγεσία των υπουργείων Εσωτερικών και Υγείας, με αντικείμενο τις εξελίξεις γύρω από την πανδημία και την πορεία των εμβολιασμών.

«Ήδη σε κάποιες περιφέρειες, κυρίως στην Κρήτη φαίνεται να ενσκήπτει, πολύ πιο μεταδοτικό το νέο στέλεχος, οπότε εδώ ακριβώς έρχεται και ο ρόλος της αυτοδιοίκησης. Ενώ την ώρα αυτή το Υπουργείο Υγείας έχει στήσει τις δομές, υπάρχει επάρκεια εμβολίων και μάλιστα μπορεί να επιλέξει κανείς το εμβόλιο που προτιμά, φαίνεται να υπάρχει μια υστέρηση στην προθυμία κάποιων ανθρώπων να εμβολιαστούν», σημειώνει ο κ. Παπαστεργίου.

«Αυτό το οποίο δείχνουν τα στοιχεία, είναι ότι υπάρχει ένα ποσοστό σε δήμους και περιφέρειες όπου το ποσοστό είναι πολύ χαμηλό, ενώ αντίθετα σε τουριστικές περιοχές είναι καλύτερη η εικόνα. Είναι τρεις οι κατηγορίες πολιτών που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα, είναι αυτοί που πιστεύουν σε παράλογα πράγματα, που βάζουν κέρματα και ψαλίδια στα μπράτσα να δουν αν κολλάνε με τους οποίους δεν μπορείς να πεις και πολλά, αλλά για όλους τους υπόλοιπους που είναι απλά αναποφάσιστοι και διστακτικοί, εκεί μπορούμε να μιλήσουμε και να μεταφέρουμε τις εικόνες των επιστημόνων, αυτούς πρέπει να πείσουμε που μπορεί να πίστευαν ότι η πανδημία υποχωρεί», επισημαίνει ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Οι περιοχές που σημειώνονται χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού, είναι οι μικρές κοινωνίες που δεν υπάρχει τουρισμός και δεν υπάρχει ίσως η ανάγκη ή η επιτακτικότητα του εμβολιασμού, εκτιμά ο κ. Παπαστεργίου κα συμπληρώνει πως «με κοινή προσπάθεια της αυτοδιοίκησης, γιατί πλέον τοπικά πρέπει να επέμβουμε, θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει το τοπίο και είναι απαραίτητο γιατί τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, καθώς το 70% της ανοσίας που πρέπει να χτίσουμε δεν είναι τόσο εύκολο, και τώρα που είναι καλοκαίρι και είμαστε έξω, είμαστε καλά, αλλά όταν αρχίσουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο τα πράγματα θα είναι πολύ πιο δύσκολα».

Τι δήλωσε στην εκπομπή “Από τις Έξι”

Καλεσμένος στην ΕΡΤ και την εκπομπή “Από τις Έξι” βρέθηκε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και μίλησε, την Τρίτη 6 Ιουλίου, σχετικά με την εξέλιξη των εμβολιασμών ανά δήμο.

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου, δήμαρχος Τρικάλων και πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος σχολίασε τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά την πανδημία. “Υπάρχει ένα τέταρτο κύμα. Όντως το καλοκαίρι το περιμέναμε διαφορετικό. Είναι τόσο απλό να κλείσει κανείς ένα ραντεβού για τον εμβολιασμό. Είμαι αισιόδοξος ότι τον Σεπτέμβριο θα φτάσουμε το επιθυμητό ποσοστό για το τείχος ανοσίας”, είπε ο κ. Παπαστεργίου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος